FeaturedHaberler

McLaren 720S ile rekabet kızışıyor




McLaren’ın Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı yeni süpersporu 720S, bir önceki modelden çok daha fazlasını vaadediyor.

Karşınızda 650S ‘in yerini alacak yeni McLaren

McLaren’dan edinilen bilgilere göre 720S bir önceki modelden daha hızlı olmakla beraber daha hafif. Bunlarla beraber 650S’ten aerodinamik olarak da üstün. Alüminyum ve karbon fiberden üretilen şasi sadece 1282kg ağırlığında. Yeni canavar gücünü ise 4.0 V8 Biturbo 710hp motorundan alıyor. Motor için gerekli hava kapı altına entegre edilmiş hava emiş kanallarından temin ediliyor. Bu aerodinamik dizayn yol tutuşa da büyük katkı sağlarken soğutma performansını %15 artırıyor.

Üstüne düşeni fazlasıyla yapan bir spoyler

Gizlenebilen spoiler 720S’in arkasını boydan boya kaplıyor.

720S’te açılıp kapanabilen bir spoyler bulunuyor. İhtiyaç olduğunda otomatik olarak devreye giren bu spoyler 3 farklı pozisyona sahip. Bu pozisyonlar; maksimum direksiyon hakimiyetini sağlamak, maksimum hıza ulaşmak ve fren mesafesini kısaltmak için ayarlanmış.

 

 

Yüksek mühendislik ürünü karbon fiber şasi

Tüm bu özellikler McLaren 720S’te monokok şasi üzerinde hayat buluyor. Karbon fiber kullanılan şasi sunduğu hafiflik ile yol tutuş ve performansa büyük katkı sağlıyor. Aynı zamanda bu hafiflik sayesinde eski nesil süpersporlarda göremediğimiz, günümüzün vazgeçilmezi olan cam tavanı 720S’te görmek mümkün.

İç Mekan

720S’in içinde minimalist bir tasarım anlayışı mevcut. Verilecek komutlar sürücüye doğru açılandırılmış 8 inç boyutundaki dokunmatik multimedya ekranı ile araca iletiliyor. 720S’te geleneksel kadran yerine dijital kadran kullanılarak daha önce görmeye alışık olmadığımız bir özellik geliştirilmiş. 720S ile hızlanmaya başladığınızda bu kadran içeri doğru katlanarak görüş açısını önemli derecede artırırken yerini temel bilgileri sunan bir ekrana bırakıyor.

 

 

 

 

Şasi Kontrol Sistemi

720S’in şasisinden Proaktif Şasi Kontrol 2 adı verilen sistem sorumlu. Bu sistemde hidrolik destekli amortisörler kullanılmış ve roll barlar ile tekerleklerin birbirinden ayrı çalışması hedeflenmiş. Süspansiyon geometrisi, yol tutuş ve hissiyat odaklı tasarlanırken araç ağırlığından ise toplamda 16kg tasarruf sağlıyor.

Sürüş dinamikleri ona emanet

Sürücünün McLaren 720S’ten o andaki isteklerini anlayan bir sistem Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilmiş. Bu sistem ileri düzey algoritmalar kullanarak sürücünün araçtan performans ya da rahat bir sürüş istediğini anlayarak süspansiyonları kontrol ediyor. Süspansiyonlar; comfort, sport ve track adı verilen 3 farklı moda sahip. McLaren, drift sevenlere ise Değişken Drift Kontrol Sistemi adı verdiği sistemle hitap ediyor. Bu sistem istenilen sürüş asistanlarının müdahele seviyesini değiştirmek ve drift açısını seçmek için kullanılıyor.

Eskisinden daha büyük ve daha güçlü

McLaren’ın belirttiğine göre yeni motor 650S’te kullanılan 3.8 V8’in parçalarının %41 oranında güncellenmiş ve bir miktar hafifletilmiş versiyonu. Motor 650S’e göre 15 cm daha aşağıda konumlandırıldığı için ağırlık merkezinin aşağıya alınmasında büyük rol oynuyor. 4.0 V8 Biturbo motor 710 beygiri arka aksa 7 ileri şanzıman ile aktarırken maksimum gücü 7500 devir/dakikada veriyor. 5500 devir/dakikadan itibaren ise 728 Nm tork üretiyor.

Rakamlarla 720S

720S içindeki bu güçle 0-100 hızlanmasını 2.8 saniyede, 0-200 hızlanmasını ise 7.8 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı ise 341 km/saat olarak ölçülmüş. 200-0 performansının ise seramik frenler sayesinde uygun çevre koşullarıyla 4.6 saniyeye kadar düşebildiği belirtiliyor.

McLaren resmi bir fiyat açıklaması yapmasa da 720S’in 650S’ten ortalama %5 daha pahalı olacağını belirtti. İlk siparişlerin ise Mayıs ayında teslim edilmesi planlanıyor.

 

Mert

1995'te İstanbul'da doğdum. 2013 yılından beri takipçisi olduğum Otopark.com'un bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Gönlümde 991 kasa Turbo S var.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu