Haberler

Uber’ın sürüsücüz otomobilleri sürücü olamadan gidemiyor!




Uber ‘ın sürücüsüz otomobilleri başına bela oldu.

Uber ‘ın içerisinde dolaşan bazı belgeler işlerin iyi gitmediğini gösteriyor. Şirketin sürücüsüz otomobiller departmanının iç yazışmalarından Pensilvanya, Arizona ve Kaliforniya eyaletlerindeki testlerinde problemlerle karşılaştığını gösteriyor. Şuana kadar gözetmen sürücünün müdahalesi olmadan sürücüsüz otomobiller ortalama sadece 0.9 mil kat edebildi.

Çalışmalar devam ediyor fakat kayda değer bir ilerleme henüz yok.

Sürücüsüz otomobilleri gün geçtikçe insan müdahalesi gerekmeden kat edebildikleri mesafeyi artırıyor. Fakat müşterilerin deneyimlerine göre sistemin çıkardığı problemlerde ve sürüş kalitesinde göze çarpan bir iyileşme yok. Alphabet, Waymo gibi 2009’dan beri sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışmalar yapan şirketlere göre Uber ‘ın programı henüz taze. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde sistem kendisini daha da iyileştirebilir. Fakat sistemi bu kadar erken piyasaya sürmek bir hata olabilir.

Uber konu hakkında resmi açıklamada bulundu.

Sürücüsüz otomobillerin şuan için bazı marketlerde pazar kaybına neden olduğunu belirten şirket konu hakkında pek endişelenmediklerini belirtiyor. Sürüsüz otomobillerin normal sistemdeki gibi bir sürücüye ihtiyaç duymaması karın paylaşılmadan şirkete kalmasını sağlayacak. Gelecekte sürücüsüz otomobillerin düzgün çalışmaya başlamasıyla, karlılığı oldukça yükselteceğini söyleyen şirket şimdilik dezavantajları önemsemiyor. Sistemi sürekli güncelleyen ve sürücü müdahalesini en aza indirmeye çalışan şirketin sunduğu bilgiler ise sistemin iyiye gittiğini gösterse de istikrarlı bir yükseliş söz konusu değil.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu