Haberler

Yamaha MotoGP tarafından geliştirilen aerodinamik buluş kanat yasağını deliyor




MotoGP en son haberlerinde 2017 için aerodinamik avantaj sağlayan kanatları yasaklamıştı. Bu yasak şunları içeriyordu: “Fairingden dışarı çıkan her türlü şekil ve aletin gövdeye sabit olmaması ve bu sayede aerodinamik efekt sağlaması” şeklindeydi.

Sepang testinde Yamaha bizi şaşırttı

Yukardaki resimde de görülebileceği gibi Yamaha mühendisleri o çıkıntıyı gövdenin bir uzantısı haline getirmişler. Bu yasak mı ve Yamaha bunu kullanabilecek mi sorularına cevabımız ise evet.

MotoGP teknik direktörlerinden Danny Aldridge bu durumu gövdenin devam eden kıvrımı olarak nitelendirdi ve bir sorun teşkil etmeyeceğini söyledi. Onların istemediği şey aniden değişen kıvrımlar veya ekstra çıkan uzantılar gibi şeyler. Bu sebeplerden ötürü Yamaha’nın tasarımının güvenlik açısından da mükemmel olduğunu belirtti.

Diğer üreticilerinde bu konuyla alakalı çalışmalar yaptığını tahmin edebiliyoruz. Yamaha’nın tasarımının son halini ise Qatar MotoGP’sinde göreceğiz.

Emir Zincircioğlu

1990 İzmir doğumluyum. Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bitirdim ve yüksek lisansıma aynı yerde ve aynı bölümde devam ediyorum. Özel bir şirkette elektronik dizayn ve yazılım mühendisi olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu