Haberler

Yeni Alpine A110 tanıtıldı




Uzun bir aradan sonra tekrar aramızda

Celebration ve Vision isimli konsept otomobillerin tanıtımından bu yana otomobil severleri heyecanlandıran Alpine’nin yeni modeli sonunda tanıtıldı. Yıllar sonra markanın ilk otomobili ise yine 60’lı ve 70’li yıllarda da ismini kullandığı A110 oldu. Bir önceki modeli 1961 ile 1977 arasında üretilen A110‘un rakipleri arasında ise Porsche Cayman gibi modeller bulunuyor. Alpine ise piyasaya çıkmaya hazırlanan model ile uzun bir süre sonra canlandırılmış oldu.

A110’dan ustalara saygı kuşağı

“Berlinette” kökenlerine dayanan kıvrımlı hatlara sahip otomobilde tasarımı dışındaki her öğe ise gayet modern. Tasarımının da önceki modeli hatırlatması için yapıldığı dikkatlerden kaçmadı. Alüminyum kullanım oranının yüksek tutulduğu tamamen yeni bir şasinin üzerine inşa edilen otomobilin şasisinin ise aerodinamiği iyileştirmek için tamamen düz tasarlandığı ifade ediliyor. Alpine, 1000 kilogramlık ağırlık hedeflerini gerçekleştirmek adına koltukların bile hafif olmasına özen göstermiş. Koltukların bir tanesi sadece 13.1 kilogram ağırlığına sahip.

Hangi motor kullanılacak?

Otomobilin kalbinin ise ne olduğu hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor ancak 0-100 süresi 4.5 saniye olarak açıklanmakta. Şu ana kadar gelen bilgilere göre sporcu coupe Clio RS’in 1.6 litrelik motorunu baz alacak olan 1.8 litrelik bir ünite kullanabilir. Güç değerinin ise 300 hp civarında olması bekleniyor. Bir diğer söylentiye göre de otomobilde yeni Megane RS için geliştirilen 2.0 litrelik turboşarjlı motor kullanılma ihtimali bulunuyor.

7 Mart’ta tüm detayları açıklanacak olan Alpine A110’in tanıtımı ise Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Yıl sonuna doğru satışa sunulacak otomobilin üretilecek ilk 1995 tanesi ise resimlerde yer alan “Premiere Edition” versiyonuyla satışa sunulacak. Fransa fiyatı ise €55,000 yani 215 bin TL olarak açıklandı.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Tarihine bağlı kalarak modeli günümüze uyarlamalarına ben çok sevindim. Alpine a110 sevdiğim ve saygı duyduğum bir otomobil. Modelin yeniden aramızda geri dönmesine kendi adıma çok sevindim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu