FeaturedHaberler

Yeni Porsche 911 GT3 manuel vites seçeneği ile geldi!




Porsche, hayranlarının sözünü dinledi ve 2018 model 911 GT3 ile birlikte manuel vites seçeneği sunacak.

Porsche 911 GT3, 4 yıl önce çıktığında manuel vites seçeneği yoktu ve o zamandan beri hayranlarından bu konuda tepki görüyordu. Sürücü odaklı ve yüksek performanslı bir 911 olan GT3, PDK çift kavramalı bir şanzımanla hayranlarına sunuluyordu.

2017 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sergilenen 2018 Porsche 911 GT3 manuel şanzımanı geri getiriyor.

GT3 hayranlarını oldukça mutlu edecek güce yönelik, bir sürü yenilik ile birlikte geliyor.

Uzun zamandır beklenen manuel şanzıman 6 vitesli bir ünite olacak ve beraberinde gene PDK çift kavramalı şanzıman da seçenek olarak sunulacak. Kaputun altında 911 serisinin son temsilcilerinden 4.0 litrelik atmosferik bir motor bulunduran GT3; 500 Hp güç, 460 nm tork ve 9000 devirdeki kırmızı çizgisi ile sürücüsünü sonuna kadar mutlu etmeyi amaçlıyor. Manuel şanzımanla 0-60 mph hıza 3,8 saniyede çıkarken, PDK şanzımanla 3,2 saniyede çıkılabiliyor. Maksimum hız ise PDK şanzıman ile 317 km/h ve manuel şanzımanla ise 318 km/h’tır.

2018 Model Porsche 911 GT3 ciddi bir görsel değişikliğe uğramadan, aerodinamik ve mekanik özelliklerinin korunmuş olduğunu görüyoruz.

Kilitli diferansiyel, aktif motor bağlantıları ve arka tekerleklerin dönmesi GT3′te standart olarak gelmekte. Arka tekerlekler, düşük hızlarda manevra kabiliyetini artırmak için direksiyonun zıt yönünde ve daha yüksek hızlarda stabiliteyi korumak için direksiyon ile aynı yönde dönebilmekte. “Porsche Track Precision App”, sürücülerin sürüş verilerini kaydetmesini ve bağlı bir akıllı telefona göndermesini sağlayan yeni bir özellik olarak sunuluyor. Bu uygulama, navigasyon ve Apple CarPlay – Android Auto uyumluluğunu da içeren bir bilgi eğlence sistemi ile birlikte veriliyor.

2018 Porsche 911 GT3, bu sonbaharda ABD showroomlarına girecek ve fiyatı 144.650 $’dan başlayacak.

Hakan Karagözgil

1972 doğumluyum. Bir firmada yazılım mühendisliği yapmaktayım. Arabalara ilgim her zaman olmuştur ve arabaları görsel olduğu kadar teknik tarafları ile birlikte incelemişimdir. Arabaların mühendislik detayları beni daha çok çekmiştir.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Burak bey kim, kimin tozunu atacak görün 2018'i bekleyin. 2018'de yeni GTR gelecek yine tüm rekorları alt üst edecek. Bugatti, Corvette, Ferrari, Lamborghini, Porsche gibi araçları gördükten sonra Nissan'ı binlerce kez tebrik ediyorum. GTR her türlü yer Bugatti, Corvette, Ferrari, Lamborghini, Porsche gibi araçları. Mesela; Bugatti’nin W16 motorla yaptığını Koenigsegg V8 motorla yapıyor. Tam eşit olmasa da şuan Bugatti'nin en büyük rakibi. Düşük hacimden çok güç almak daha büyük bir iştir bence

  1. Porsche'yi 2 sene evvel kendi pistinde duman darmadağın eden kim R35 GT-R. Hatırlıyorsanız Porsche kendisi medyayıda davet ettiği kendi pistinde GT-R ile kapıştı ve rezil oldu kaybetti. Sonrası malum Porsche'yi VW aldı sarsıldı yine deprosyana girdi. Şöyle bir rivayette var. Porsche GT-R karşısında nedene sürekli yenildiğini anlamak için test pilotlarına GT-R alır. Testte GT-R'ı pistte test eden pilotların araçtan indikten sonra söydikleri tek bir söz vardır GT-R için "mükemmel bir otomobil" yorumunu yaparlar. GT-R R35 çıktığı günden bu yana kendi rakibi olan Porsche turbo'yu defalarca tokatladı hem de kendisinin iki katı fiyatı satılmasına rağmen. şu an Porsche ürün gamında bir tek GT2 GT-R ile başedebiliyor. o da zaten GT-R ile aynı sınıfta değil. Nissan GTR alırım çünkü Bugatti, Corvette, Ferrari, Lamborghini gibi gösterişi performansından daha ön planda olan markalardan hoşlanmıyorum

  2. Başka lazım mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu