Haberler

Yeni Volvo XC60 SUV artık trafikteki tehlikelerden sizi kendisi koruyacak!




Volvo, Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtacağı yeni XC60 için üç yeni gelişmiş sürüş yardım özelliğine sahip olacağını duyurdu.

Volvo’nun yeni eklediği güvenlik özelliği, olası çarpışmaları önlemeye yardımcı olmak için gerektiğinde sürücüye direksiyon yardımı yapacak şekilde tasarlandı. Volvo, bu yeni özelliğin yeni XC60’ı yolda en güvenli otomobillerden biri haline getireceğine inanıyor.

Otomatik fren çarpışmaları azaltıyor

Volvo Güvenlik Merkezi Genel Müdürü Malin Ekholm’ün açıklamasına göre, “Çarpışma önleme sistemleri üzerine uzun yıllardır çalışıyoruz ve ne kadar etkili olduklarını görebiliyoruz. Sadece İsveç’te, otomatik fren sistemi ve çarpışma uyarısı sayesinde, arkadan çarpmalarda yaklaşık yüzde 45‘lik bir düşüş gördük. Yeni XC60 ile önlenebilir çarpışmaların azaltılmasındaki bir sonraki adım olarak sürüş yardımlarına direksiyon desteğinin de eklenmesine karar verildi.”

Otomatik direksiyon yardımı

Yeni XC60’da şehir güvenliği, tek başına otomatik frenlemenin potansiyel bir çarpışmayı önlemeye yardımcı olmadığında devreye giren direksiyon desteğini içerecek şekilde güncellendi. Bu gibi durumlarda, araç önündeki engele çarpmayı engellemek adına otomatik olarak direksiyon manevraları yapacak. Şehir Güvenliği; araçlarla, yayalarla ve büyük hayvanlarla çarpışmayı önlemeye yardımcı olacak. Bu destek sistemi 50-100 km/s arasında aktif olarak çalışacak.

Volvo, şeritteki araçlarla çarpışmayı önlemeye yardımcı olan “Oncoming Lane Mitigation” adlı bir sistemi de ekledi.
Sistem, otomatik direksiyon yardımı sağlayarak, sürücüye şeritten çıkma uyarısı verecek veya karşıdan gelen araç şeridinin dışına çıktıysa üzerinize geldiği uyarısını verecek. Bu sistem 60-140 km/s arasında etkin.


Volvo Cars’ın isteğe bağlı Kör Nokta Bilgi Sistemi, sürücüler için kör noktalarında bulunan araçlara dikkat çekiyor ve direksiyon simidine müdahale ederek kör bir noktada araçlarla olası çarpışmaları önlemeye yardımcı oluyor.

Hakan Karagözgil

1972 doğumluyum. Bir firmada yazılım mühendisliği yapmaktayım. Arabalara ilgim her zaman olmuştur ve arabaları görsel olduğu kadar teknik tarafları ile birlikte incelemişimdir. Arabaların mühendislik detayları beni daha çok çekmiştir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. sevgili editor arkadasim, “en güvenli otomobillerden biri haline getireceğine inanıyor.” volvo yaptigi her aciklamada dunyanin en guvenli otomobillerini urettigini ustune basarak hic mutevazi olmadan anlatiyor. buna turkiyedeki lansmanlar da dahil. en guvenlilerden biri diye bir tabir hic kullanmadilar. cevirinde hata var veya bir yerden arakladin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu