FeaturedHaberler

Kia Stinger 0’dan 100’e 4.9 saniyede çıkacak!




2011’de GT Concept adıyla ortaya çıkan Kia Stinger, 2017 Detroit Otomobil Fuarı‘nda beş kapılı fastback haliyle katılımcıları şoke etmeyi başarmıştı. Otomobil bugünlerde kendi evinde, Seul Otomobil Fuarı’nda, altı sene önceki konseptle yanyana sergileniyor.

Kia Stinger Seul Otomobil Fuarı’nda

Kia Stinger beklenenden hızlı çıktı!

Buraya kadar her şey normal, ancak Kia‘nın basın bültenindeki bir detay tam da haber niteliği taşıyor: 4.9 saniye. Bu değer, Koreli üreticinin bugüne dek ürettiği en güçlü otomobilin durağan halden 100 km/s hıza çıkabilmek için ihtiyacı olan süre. İlginç olansa, bu sürenin markanın Detroit‘te açıkladığı değerden daha düşük olması!

365 beygirlik motoruyla en güçlü Kia

Kia üç ay önce Stinger’ın 0-100 değerini 5.1 saniye, son süratini ise 270 km/s olarak açıklamıştı. En güncel basın bülteninde son sürate yer verilmese de, 4.9’luk hızlanma değeri heyecan verici. Bu değeri anlaşılır kılmak adına şunu da ekleyelim: 0’dan 100’e çıkmak Audi S5 Sportback ve Mercedes-AMG C43‘te 4.7 saniye sürüyor. Stinger’ı şampiyonlar ligine dahil eden 3.3 litrelik biturbo V6 motor, 365 HP güç ve 700 Nm tork üretebilme kapasitesine sahip.

3.3 litrelik biturbo V6 motor

Daha uysal motorlar da gelecek!

Kia, ‘dolgun’ V6’yı almak için gereken meblağı ödemek istemeyen kullanıcılar için daha küçük motorlar da sunacak. Stinger’ın baz versiyonu ABD pazarında 255 HP güç ve 352 Nm tork üretecek bir 2.0 litre turboşarjlı benzinli motora sahip olacak. ABD dışındaki pazarlarda, 197 HP güç ve 440 Nm tork değerlerine sahip tutumlu bir 2.2 litrelik turbodizel de müşterilere sunulacak. Otomobil isteğe bağlı olarak dört çeker ya da kilitli diferansiyelle donatılmış arkadan itiş konfigürasyonlarıyla satın alınabilecekken, şanzıman seçeneği sadece sekiz ileri otomatik olacak.

Hibrit de planlar arasında

Bu üç motor seçeneğinin yanısıra, Kia’nın bir hibrit bir de tam elektrikli versiyonlar üzerinde çalıştığı dedikodular arasında. Ancak, henüz otomobilin ‘normal’ versiyonlarının satışına dahi başlanmadığını düşünürsek, elektrikli modellerin yakın gelecekte günyüzüne çıkmayacağını söyleyebiliriz.

Kaynak: motor1.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Audi A5 Sportback, BMW 4-Serisi Grancoupe ve VW Arteon’a çok iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyorum. Koreli dostlarımız bu sefer başarmışlar! Harika akıcı bir tasarımı var. İç ve dış tasarımını çok beğendim. Stinger geliştirilmiş Hyundai Genesis platformunu kullanıyor. Gerçekten Kia’dan beklenmeyecek kadar iyi bir otomobil. Kia böyle araçlar yapar mıydı hayret..

  2. Koreli dostlarımız bir alkışı hakediyor. Hyundai ve Kia son 10 yılda en hızlı gelişen markalar. Adamlar çalışıyor, yapıyorlar. Koreliler kendilerini aşmaya devam ediyorlar. Kendi kendime aracı göründe çok şaşırdım. Önündeki Kia amblemini çıkar oraya Audi, BMW, Mercedes, Jaguar, VW amblemi tak kimse itiraz etmez herhalde. Türkiye fiyatı tahminim 275 bin lira olur

  3. Türkiye’de Kia’ya kimse 200-300 bin lira vermez. Kimsenin şuna, buna benziyor diyemeyeceği gerçekten muhteşem bir tasarım. Sportage, Optima, Stinger derken Kia’nın tasarım dili artık kendini iyice kabullendirdi. Muhtemelen Peter Schreyer’ın etkisi adam tasarım dehası helal olsun. Türkiye’ye 2.0 motorun geleceğini ama çok satmayacağını düşünmüyorum. Çünkü ciddi bir rakama satılacak ve o paralara çıkınca marka algısından dolayı 1.6 premiumlardan müşteri filan kapamaz Yani insanlar 2.0 Stinger alacağına aynı paraya 1.6 Mercedes, BMW yada 1.4 Audi tercih edecektir. Malesef ekonomik durumdan dolayı insanlar böyle tercihlere yöneliyor

  4. Kia yatıp, kalkıp Peter Schreyer’a dua etsin. Alman tasarımcı Schreyer Kia markasını tüm dünyaya ispatladı ve zirveye taşıdı. Schreyer büyük tasarımcı. Schreyer dünyanın sayılı tasarımcılarındandır. Audi’yle anlaşamayınca Kia’ya transfer oldu 2006 veya 2007 yılında. Sonrasıda malum. Kia’nın son 10 yılda yükselişe geçip pazar payını arttırmasindaki en önemli sebep bu adamdır. Zaten Kia da başarılarından dolayı kendisini yönetim kurulu başkanı yapmıştır. Etkisini görmek için Cadenza, Optima, Forte, Cee’d, Quoris, Sorento, Sportage bakmak yeterli

  5. Sportage’ı tasarlayan herhalde 10 yaşındaydı. O nasıl bir çocuksu çirkin bir tasarımdır arkasını yarısı olsa yeterdi halbuki. Kia başarılı fakat imajsız otomobiller üretiyor tasarımcısı da başarılı falan değil

  6. Kesinlikle mükemmel bir tasarım olmuş. Kia hele şükür şu tasarım işini becerebildi. Belki bagaj kapağında elektrikli bir ducktail olsa rs7 hırçınlığını katardı diye düşünüyorum. Çok yakışırdı bence. Onun dışında ben iç tasarımı da dışı da çok beğendim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu