Haberler

Hennessey’den Dodge Demon’a rakip: Exorcist




Beygir savaşları kızışıyor

Sahip olduğu 840 hp ve 1045 Nm torku ile piyasaya bu sonbaharda çıkacak Dodge Challenger SRT Demon’a Hennessey’den rakip geldi. Amerikan kaynaklı modifiye firması Hennessey tarafından üretilen Exorcist, dyno üzerinde de gösterildiği üzere, 1000 hp‘ye yaklaşan inanılmaz bir rakam üretiyor.

Hennessey Performance kanalı tarafından paylaşılan videoda otomobil 960 hp 1020 Nm tork değerlerini lastikte üretebiliyor. Arkadan çekişli otomobillerde yaşanan yüzde 15’lik aktarma organlarındaki güç kaybını da bu güce eklenince Exorcist krankta tamı tamına 1103 hp verebiliyor.

Yapılan değişiklikler

Bu güç ise otomobile süperşarj, büyütülmüş bir intercooler, büyütülmüş üst kapaklar, daha agresif bir eksantrik mili, daha büyük bir hava filtresi ve değiştirilmiş bir ECU gibi parçalar eklenmesi veya değiştirilmesi ile mümkün olmuş. Tüm bu parçalar ile ortaya çıkan güç ve ses ise etkileyici.

Bu paketin bedeli ise

Tabii ki bu güce sahip olmak için yüksek meblağlar ödemeniz gerekmekte. ZL1 sahibiyseniz Exorcist’e sahip olmanın bedeli ek olarak $55,000’dan başlamakta. Diğer yandan Demon’ın fiyatları henüz açıklanmadı. Yıllık üretilen 3,000 adet Demon’a karşın Exorcist ise 100 adetle sınırlı kalacak.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu