Haberler

Audi Uzaya Gidiyor!




Audi’nin Alman Start-Up firması “Part-Time Scientists” ile işbirliği içerisinde ürettiği Audi lunar quattro uzay aracı, Ridley Scott’ın yönettiği “Alien: Covenant” filminde rol alacak.

Alien serisinin en yeni filminde uzayın derinliklerinde Covenant isimli mekiğin ekibi, sakin ve ıssız olduğunu sandıkları gezegenin aslında tehlikelerle dolu bir gezegen olduğunu öğrenirler. Tahmin edemeyecekleri bir tehlikeyle karşı karşıya kalan Covenant ekibinin kaçış macerasını konu alan filmde lunar quattro’ya çok önemli bir rol düşüyor.

Audi’nin uzay konusundaki araştırma ve geliştirmelerini tanıtmak için bu yolun tercih edildiğini belirten uluslararası pazarlama müdür yardımcısı Giovanni Perosino, lunar quattro’nun yeteneklerini dünya ile paylaşabilmekten de mutluluk duyduklarına değiniyor.

Kısa Film “Alien: Covenant x Audi lunar quattro”

Filmin yapımcısı ve Audi’nin işbirliğinin sonucu olarak kısa bir film de çekilmiş. Bizler de bu kısa filmde Audi lunar quattro’yu işbaşında gözlemleme fırsatı buuyoruz:

Audi lunar quattro ay üstündeki gerçek görevine de hazırlanıyor.

2015’ten beri üzerinde çalışılan aracın özellikle Audi’nin quattro sistemi ve e-tron hybrid teknolojisinden çok faydalandığı paylaşılıyor. Audi’nin materyaller üzerindeki tecrübesinden de faydalanarak aracın ağırlığı 30 kilograma kadar düşürülmüş. Lunar quattro %85 aluminyumdan oluşuyor ve Audi’nin Ingolstadt merkezinde bulunan üç boyutlu yazıcıda üretiliyor. Audi’ye göre Lunar quattro ay görevine neredeyse hazır. Yakın gelecekte Audi’nin uzay aracını Ay’ın yüzeyinde görebileceğiz.

Arda Celik

Çanakkaleliyim, İstanbulda yaşıyorum. Otomobil sevdam nerde ne zaman başlamış bilmesem de kendimi bildim bileli otomobillere aşığım. Alfa Romeo, Porsche ve Volvo en sevdiğim firmalar. WEC yarışlarını takip ediyorum. Otopark.com'u uzun süre takip ettikten sonra bir yardım eli de ben uzatayım diyerek giriştiğim bu macerada, umarım beraber güzel işlere imza atacağız.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. ismine quatroyu ekleyebilicek kadar espri sahibi bu topluluğun umarım ki yetenekleri espri yetenekleri ile aynı düzeydedir.

    1. Quattro farklı audi farklı. Eğer sistemi kullanıyorsa reklamını neden yapmasın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu