Haberler

Tesla üretim bandına bu kez bir TIR koydu!




Tesla Motors‘un halihazırda daha büyük bir elektrikli araç üretmek için kollları sıvadığını biliyorduk. Ayrıca bahsi geçen şirket kurulduğundan bu yana yaptığı hamlelerle gayet olumlu bir grafik çizdi.

Otonom sürüş ve hızlı batarya değişimi üzerine yoğunlaştığı bilinen firma başka herhangi bir ip ucu vermemişti. Geçtiğimiz sabah ise Elon Musk, Vancouver’da gerçekleşen TED Talk’a konuk oldu.

Konferansın muhabiri Johana Bhuiyanattığı tweet‘de Elon Musk’ın yeni bir TIR üzerinde çalıştıklarını resmen açıkladığını belirtti.

Peki nedir bu TIR furyası?

Olayın biraz daha yakınına inmemiz gerekirse, ilk bakışta şunları farketmemek elde değil:-

  • Üzerinden dinamizm fışkıran hokey sopası biçimindeki ön farlar
  • Kabin üstü ışıklar
  • Treyler ile eşitlenen yükseklik
  • Eee aynalar?

Tüm bu maddeler göz önüne alındığında ise alt tarafta görüntüleyebildiğiniz taslak ortaya çıkıyor. (Çizim için Jalopnik editörü Jason Torchinsky‘e teşekkürler.)

Şöyle bi’ toparlayalım…

Göreceğiniz üzre ön yüzünde artık yavaş yavaş oturmaya başlayan Tesla tasarımının yer alacağı tahmin edilen TIR‘ın, oldukça aerodinamik bir yapıda olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Şimdilik aynaların akıbetinin belli olmadığını söylesek de, çılgın işler peşinde olan Tesla’nın ne yapacağını kestirmek bir hayli zor.

En iyisi biz de tüm otomotiv basını gibi Elon Musk tarafından sözü edilen Eylül‘deki tanıtımı beklemeliyiz.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Tesla geleceğin Mercedes’i olma yolunda emin adımlarla ilerliyor bakalım jeneratörsüz ve hidrojensiz ne kadar menzil sunacak tırı ve Amerika yoksa Avrupa pazarı için mi tasarlandı merak ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu