Haberler

Bir lastiğe 220 PSI hava doldurmak?




THE EXPERIMENT isimli yeni bir Youtube kanalı o akıllardaki soruyu hepimiz için cevapladı. Daha doğrusu cevaplayan nitelikte bir deney videosu yayınladı. ”Bir lastiğe tavsiye edilenden daha fazla hava doldurursak ne olur?”

Tabi ki basıncın 1-2 PSI fazla olmasından söz etmiyorum sizlere. Bu Youtube kanalı eski, kullanılmış, bir lastiği tam 220 PSI değerindeki basınçlı havayla patlattı.

220 PSI derken?

İlk önce lastiği kendi garajında 200 PSI hava ile dolduran -ve bu basınçta takılı kalan- çılgın, bahçeye çıkınca ise lastiğin basıncını karbondioksit tüpüyle 360 PSI‘a yükseltmek için çabaladı. Sonrasında ne mi oldu, buyurun hep beraber izleyelim:

https://www.youtube.com/watch?v=pP6vnIuod_s

Eğer siz de böyle deneyler gerçekleştirirseniz, bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Son olarak ise böyle deneyleri güvenlik önlemi almadan gerçekleştirmeyin…

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Gecenlerde ankara yolculugum esnasinda benzinligin birinde durdum hava kompresorunu 32 psi ya ayarladim i ve 32 psi bastigimi zannederek yola devam ettim aracta kuturtu sesleri ve yol sesi artti suspansiyon cok sert bi hale geldi butun cukur kasis vs cok siddetli hissedilmeye baslandi ertesi gun sag salim geldikten sonra yeni teker almak icin lastikciye gittim lastikci lastik basinclarini olctu 44 psi geldi benzinlikteki makinelere guvenmeyin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu