Haberler

BMW’nin ateşli coupesi M4 CS artık resmi!




BMW’nin aykırı coupe modeli M4 CS, uzun süren bekleyişin ardından sonunda ortaya çıktı. M4 ailesinin en güçlü modeli olan BMW M4 CS’nin bütün detayları haberimizde!

Güle güle GTS, hoş geldin CS!

Hatırlanacağı üzere BMW M4 modelinin en güçlü versiyonu olan M4 GTS, ani bir karar ile emekliye ayrılmıştı. GTS serisinin sona ermesiyle oluşan boşluğu ise yeni BMW M4 CS dolduracak. Yeni model eki, M4 Competition Package’ye göre daha fazla performansı simgeliyor.

Ağırlığının azalması için sıkı bir diyete giren otomobil, gövdesinde kullanılan CFRP adlı malzeme sayesinde kardeşlerine göre 32 kilogram hafiflemiş. Karbon fiber takviyeli plastik malzeme, tavan ve kaput dahil aracın pek çok önemli yerinde kullanılıyor. Hava akımını avantaja çevirebilmek için karbon fiber ön splitter, spoyler ve GTS difüzör de ihmal edilmemiş. Öndeki 19, arkadaki 20 inç jantlar ise Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler ile verimli bir beraberlik sunuyor.

BMW M4 CS, manuel vites sevenleri üzecek!

Hırçın görünümlü coupe modelin kaputunun altında namına yaraşır bir motor yer alıyor. 3.0 litre hacmindeki motor 460 beygir güç ve 600 Nm tork gibi devasa oranlara ulaşıyor. BMW M4 CS, bünyesinde bulunan 7 ileri çift kavrama DCT şanzımana rağmen 0’dan 100 kilometreye sadece 3.9 saniyede ulaşmayı başarmış. BMW mühendislerinin bu güçlü motor ile manuel vites kombinasyonunu bir araya getirmemeleri ise büyük bir soru işareti.

Yeni BMW M4 CS’in satışları 2018’in ikinci yarısından itibaren başlayacak. Almanya’da 117 bin Euro’dan satışa sunulacak otomobil, yüksek fiyat etiketiyle görünüşe göre pek çok Bavyera hayranının rüyasında yer edinecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. alfhonso demiş ki:

    @Berkinka @maximaorhan sardıralım size birer taneHepsini görüntüle…

    yüksek fiyat etiketiyle görünüşe göre pek çok Bavyera hayranının rüyasında yer edinecek.

    Maybe 😀

  2. Onlara koymaz :p

  3. maximaorhan demiş ki:

    M4 DTM Champion Edition siparisi verdim ya bi dahaki sefere artıkHepsini görüntüle…

    yakışıııırrrr

    1. BMW'nin konu ile ilgili açıklaması yok, ben bulamadım. Belki de yanlış haberdir. İnternet sitelerinde hala duruyor.

  4. HamzaFurkan demiş ki:

    M4 gtsin üretimi neden durdu bilen varmı?Hepsini görüntüle…

    Baştan sınırlı üretim olarak düşünüldü zaten. Sonradan durdurulmadı.

  5. ibougur demiş ki:

    GTS hiç beğenilmeyince hemen işi çevirmek için bunu yaptılarHepsini görüntüle…

    Bunu nerede gördün yav? İzlediğim tüm incelemeler, gördüğüm tüm yorumlar GTS'in ne kadar saf ve sürücüyle ve yolla bütünleşik bir araba olduğunu savunuyordu. Beğenmeyen de günlük kullanımı zor olduğundan yakınıyordu ki GTS tamamen pist arabası. BMW zaten CS'i GTS ile M4 arasında konumlandırmak için üretti bildiğim kadarıyla.

  6. ibougur demiş ki:

    GTS hiç beğenilmeyince hemen işi çevirmek için bunu yaptılarHepsini görüntüle…

    Hocam gts nasıl beğenilmedi nereden duydunuz?E46 zamanında da standart M3 ve CSL arasında M3 CS vardı

  7. ibougur demiş ki:

    GTS hiç beğenilmeyince hemen işi çevirmek için bunu yaptılarHepsini görüntüle…

    GTS epey begenildi, tek elestiri fiyat yonundeydi

  8. Ne top gear ne de grand tour beğendi hatta chris harris M2yi daha çok beğendi bunu da car of the year seçerken belirtti benim için hayal kırıklığı oldu dedi

  9. Hocam TG ve GT dışında çok fazla kaynak var:), benim okuduğum yerlerde aynı dergideki yazarlardan yılın arabası seçen de oldu focus rs ve m2 bundan iyi dediler:)

  10. Off ne aykırı bi tasarım uzaydan gelmiş gibi duruyor yeminle sanki konsept yav çok değişik şok oldum bakamıyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu