Dikkat ÇekenlerHaberler

Citroën’den yeni sıradışı model C3 Aircross




Günümüzde çoğu markanın tasarım dili birbiriyle paralel. Özellikle far ve stop gruplarında büyük benzerlik söz konusu. Bu tasarım tercihinin asıl sebebi ise firmaların marka müşterisi değil otomobil müşterisi arayışında olması. Hedef kitleyi özel bir kesimle sınırlı tutmadan genel kesimin beğeneceği düşünülen, ancak rakiplerinden pek farkı olmayan otomobiller üretmek firmaların mali tablolarına büyük katkı sunuyor.Bu genele yayılma trendi otomobil tutkunları için ise tam bir hayalkırıklığı. C3 Aircross ise bu modaya uymayan enderlerden olmak için yola çıkıyor.

Benzer tasarım dili yeni nesil otomobillerin marka ruhundan yoksun kalmasına sebep oluyor.

Citroën kendi çizgisini korumayı amaçlıyor

Citroen, aynı C4 Cactus’te yaptığı gibi mali kaygıları ikinci plana iterek C3 Aircross adında bir model çalışması yapmış. C4 Cactus’un küçük modeli olarak tasarlanan bu model henüz taslak aşamasında. C3 Aircross’un Latin Amerika ülkelerinde satışa sunulmuş olan eski neslinin yerini 2017’nin sonuna kadar alması bekleniyor.

 

Kaynak: motor1.com

 

Mert

1995'te İstanbul'da doğdum. 2013 yılından beri takipçisi olduğum Otopark.com'un bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Gönlümde 991 kasa Turbo S var.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu