FeaturedHaberler

İstanbul Autoshow 2017: Alfa Romeo, Aston Martin, Fiat, Opel




Alfa Romeo: Giulia ve Stelvio

İstanbul Autoshow’un FCA Grubu markalarına ayrılan 6. salonunda Alfa, yeni SUV modeli Stelvio ve merakla beklenen Giulia’nın iki farklı versiyonuyla dikkatleri çekmeyi başardı. Giulia’nın Veloce versiyonu, 280 HP güç ve 400 Nm torku ZF 8 ileri şanzıman ve Q4 isimli çekiş sistemiyle dört tekerleğine iletiyor. Otomotiv basınında yankı getiren Quadrifoglio türevi ise, çift turbolu V6 makinasıyla 510 HP ve 610 Nm’lik değerleri yine 8 ileri ZF vasıtasıyla arka tekerleklere iletiyor.

Türkiye’de ilk kez tüketicilerin beğenisine sunulan Stelvio, farklı tasarımıyla fuardaki diğer SUV’lerden sıyrılmayı başarıyor. Standda göz alıcı kırmızı rengiyle dikkat çeken bir diğer model ise, Alfa’nın saf sürüş makinesi 4C idi.

Aston Martin: Vulcan ve DB11

Fuarın en gösterişli otomobil markası şüphesiz Aston Martin. Standdaki tüm otomobiller dikkat çekici, fakat Türkiye prömiyeri yapılan DB11 zerafetiyle göz alıyor. 608 HP güç ve 700 Nm tork sunan çift turbolu V12 motora sahip İngiliz, 0’dan 100 kilometre hıza 3,9 saniyede ulaşıyor.

Organizasyonun en sıra dışı makinalarından biri daha Aston standında: Vulcan. Dünyada sadece 24 kişinin sahip olduğu 2,4 milyon Pound değerindeki otomobil, D&D Motorlu Araçlar tarafından ilk kez Türkiye’ye getirildi. Firma ayrıca V8 Vantage, Rapide ve Vanquish modellerini de fuarda tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Fiat: 124 Spider

Uzun süredir Fiat Türkiye’nin websitesinde gördüğümüz 124 Spider, sonunda İstanbul Autoshow 2017’de gün yüzüne çıktı. Fuarda klasik 124’ün yanında sergilenen yeni roadster, uzaktan akrabası Mazda MX-5’in aksine turboşarjlı 1.4 motorla donatılıyor. Kullanıcısına 140 HP güç ve 240 Nm tork sunan otomobil, yalnızca 1070 kg ağırlığında.

Opel: Insignia

Autoshow’da Türkiye lansmanı yapılan bir diğer otomobil, Türk tüketicinin merakla beklediği Insignia oldu. Son dönemde D segmenti otomobiller içersinde Opel’in elini güçlendiren Insignia, tamamen yenilenen modelinde daha keskin ve sportif bir tasarıma, Matrix LED farlara ve iki yeni “ek isme” kavuştu: Grand Sport ve Sports Tourer.

Yeni Insignia, 1.5 turbo 165 HP benzinli, 1.6 litre 136 HP dizel ve 2.0 litre 210 HP dizel motorlarla ve 119 bin ila 160 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. @alfhonso üstüme alındım ama benim tercih MX-5 olurdu.:D
    Vectra'nın başındaki hanımablayı da zorla getirmişler fuara mesai bitsede gitsek diyor…o_O

  2. Mt.Akina demiş ki:

    @alfhonso üstüme alındım ama benim tercih MX-5 olurdu.:D
    Vectra'nın başındaki hanımablayı da zorla getirmişler fuara mesai bitsede gitsek diyor…o_OHepsini görüntüle…

    nsx'in başındaki hanımablayı kesiyo bence, vectranın neyini bekliyorum diye dertlenmiş gibi 😀

  3. işte tam da bu yüzden sordum. Fuarla ilgili yapılan instagram canlı yayınlarında ve sonraki yorumlarda herkes 124'ü çok beğenmiş. İlginç geldi

  4. Bence 124 kötü araba değil ben de beğeniyorum sadece marka bazında bence geride kalıyor ama mesela MX-5 in 10 tl olduğu yerde 124 8 tl olursa tabii ki seçilir ona lafım yok ama platformun asıl sahibi olan bir markayı tercih etmeyi yeğlerim arada fiyat farkı yoksa ya da makulse.Aynı mesele eskiden Top gear'da geçti orada da Toyota Aygo(7.?)-107(6.?p)-C1(6.5p)'den bahsederken fiyat farkı çok olduğu için temelde aynı platform ve araba olan C1'i alın dediler.Eğer fiyat farkı olmasaydı tabii ki de normalde test ettikleri Toyota Aygo'yu alın diyeceklerdi…:D

  5. 124 bana gereksiz pahalı geldi ya yani o parayı hak edecek değilmiş gibi bilmiyorum ama mx5 zaten sevdiğim bi otomobil o yüzden mx5 dedim ben 😀

  6. Fuarın yıldızı kesinlikle Aston Martin Vulcan ve Maybach Vision 6’dır. Vulcan bildiğim kadarıyla fuarında en pahalı aracı. Renault, Ford, Fiat, Honda, Hyundai’nin katıldığı bir fuarda Türkiye’de o kadar araç satmasına rağmen katılmayan markalar (Volkswagen, BMW, Audi) Türk halkına verdikleri önemi bir kez daha gözler önüne sermiştir. Fuara katılmayan markalar, katılan markalardan biraz ibretlik alsında utansınlar bir de o kadar araç satıyorlar katılmayan markalara yazıklar olsun..

    1. Burak bey Maybach Vision 6 konsept bir araçtır. Bu araçlar show için yapılır. konsept bi araç… seri olarak üretilir üretilmez orası muamma ancak bu araç gerçekten tasarım harikası… böyle bir arabam olsa dışarı çıkarmaya korkarım vallahi. Markanın içinden gelen bilgilere göre Mercedes bu aracı üretecek ve Rolls-Royce Wraith ve Bentley Continental GT’ye rakip olacak

  7. İzlediğim bir çok video mx5 çok daha iyi olduğunu söylüyor sadece hızlı bir mx5 istiyorsanız 124 abarth alın diyorlar geneli çokta iyi değilmiş.

  8. Dünyada sadece 24 kişinin sahibi olduğu Aston Martin Vulcan 2.4 milyon pound değerinde. Vulcan’ı yapan kesinlikle insan olamaz, çünkü insanüstü bir makina.. Tek kelimeyle şaheser

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu