Haberler

Jaguar I-Pace, marjinal kamuflajı ile yollarda!




Son yıllarda lüks crossover segmentinde atağa kalkan Jaguar, ürün gamını elektrikli bir model ile taçlandırmak üzere. Markanın elektrikli crossover modeli I-Pace, marjinal kamuflajıyla objektiflere yakalandı.

Jaguar, Tesla Model X’e rakip olarak geliyor!

Geçen yıl Los Angeles Otomobil Fuarında tanıtılan I-Pace konsepti, üretim versiyonuyla İngiltere’de test edilmeye devam ediyor. Yeşil ve siyah renklerin harman olduğu bir kamuflaj ile yollara çıkan otomobilin bu haliyle bile oldukça çekici gözüktüğünü söyleyebiliriz.

Konsept versiyonunun ana hatlarını koruyan I-Pace’in ön yüzündeki geniş ızgara ve keskin hatlara sahip far grubu hemen dikkat çekiyor. Buna karşın Jaguar mühendisleri otomobilin bazı detaylarını gizlemeye çalışmış. Bunu tampon ve bagaj kapağı arasındaki boşluklar ile kapıda yer alan köpüklerden anlayabiliyoruz.

Güçlü bir motor kombinasyonu ile buluşabilir

Jaguar I-Pace, İngiliz markanın açıkladığı konsept verilerine dayanarak oldukça güçlü bir elektrikli motora sahip olacak. Konsept otomobilde 90 kWh değerinde batarya ünitesi yer alıyordu. Ön ve arka aksa ayrı güç veren elektrikli çift motor ise toplamda 400 beygir güç ve 700 Nm tork sunuyor. Bu veriler ışığında I-Pace modelinin tam şarjla 354 km mesafe kat edebileceği ve 0’dan 97 kilometre hıza 4 saniyede ulaşabileceği öngörülüyor.

Elektrikli crossover sınıfında önümüzdeki yıllarda büyük bir rekabet bekleniyor. Tesla Model X’e karşılık olarak Audi’nin 2018 yılında Q6 E-Tron adlı bir modeli tanıtacağı söyleniyor. Jaguar I-Pace de Avustralya’daki Magna Steyr fabrikasından aynı tarihlerde inecek ve 2018 bitmeden satışa sunulacak.

Kaynak: motor1.com

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu