Haberler

Volkswagen Tiguan’ın kardeşi yakında yollarda




T-Roc konsepti Volkswagen ‘in yeni prototipi ile hayata geldi.

Volkswagen’in birkaç sene önce tanıttığı T-Roc konsept otomobili ile tasarımsal bazı detayları paylaşan yeni minik crossover prototipi casus kameralara yakalandı. Tiguan’ın küçük kardeşi olacak olan yeni T-Roc, VW için küçük crossoverlar arasında dönen çetin savaşta önemli bir rol oynayacak.

Yakın zaman içerisinde yollarda görebiliriz.

Önümüzdeki aylarda yollarda görmeye başlayabileceğimiz bebek Tiguan geçtiğimiz yıllarda oldukça genişleyen segmenti içinde kendine büyük bir pay kapmaya çalışacak. Tasarımsal anlamda Tiguan ve T-Roc konseptinden izler taşıyan minik crossover hala son şeklini almış değil.

Ufak tefek bir şehirli olacak.

Konsept ölçülerine sadık kalınmış olacağını düşünürsek yaklaşık 4179 mm uzunluğunda, 1831 mm genişliğinde ve 1501 mm yüksekliğinde olacağını tahmin ettiğimiz prototip Juke ve Captur’dan biraz daha uzun ve bir iki santim ise daha alçak olacakmış gibi gözküyor.
Alt yapısında MQB platformunu barındıracak olan T-Roc; Polo ve Golf’den alınacak motorları kullanacak. 1.0, 1.5 litre benzinli ve 1.6, 2.0 litre TDI motorların görev alması beklenirken Juke Nismo rakibi bir GTI yada Plug-in hibrit seçeneklerini de görebiliriz.
Bir Volkswagen klasiği olarak 7 ileri DSG şanzımanın yanı sıra 6 ileri manuel şanzıman seçeneği de bulunacak olan T-Roc ilerleyen zamanlarda 4 çeker desteği ile de buluşabilir.

Sabırsız minik sürpriz yapabilir.

Frankfurt Motor Show’da tanıtılması beklenen ufaklığın tanıtıma kadar beklemeden önümüzdeki ağustos ayında Avrupa pazarında piyasaya sürülebileceği de yayılan dedikodular arasında. Piyasaya çıktı andan itibaren oldukça zengin ve güçlü bir rakip listesine sahip olacak olan T-Roc; Opel Mokka, Mazda CX-3, Jeep Renegade, Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008, Honda HR-V, ve Toyota C-HR gibi modellerin direkt rakibi olacak.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Arkası eski Koleos'a benziyor önü de değişik olmuş her sınıfa bir model üretmek zorundalar mı 🙁

    1. Dikkatli bakarsanız sticker olduğunu görebilirsiniz. Ben de şaşırdım çirkin bir vw olmuş diyecektim ki, yapıştırma olduğu çok belli o far gruplarının.

  2. Tasarıma çirkin diyorsunuz ama kamuflaj var. Daha da çirkin görünecektir tanıtıldığında.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu