Haberler

Yeni Golf Ailesi New York’ta tanıtıldı




Tüm aile yenilendi

Volkswagen, Golf model gamında bulunan modellerin hepsini yeniledi. Yenilenen bu modeller ise şu anda New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılıyor. Standart Golf’ün yanı sıra GTI ve R’da makyaj operasyonu kapsamında çeşitli güncellemeler alırken VW Alltrack, Sportwagen ve e-Golf’ü de unutmamış.

Tüm modeller yeni LED stop grubu, LED gündüz farları, otomatik yanan farlar ve yeni ızgara gibi değişiklikler ile daha modern bir havaya bürünmüş bulunuyor. Birleşik Devletler pazarı için konuşmak gerekirse Golf’de yer alan 1.8 litrelik motor 170 hp ve 270 Nm’lik güç değerlerini makyaj sonrasında korumuş.

GTI ve R ise

GTI ise güç konusunda en büyük değişimi gösteren model. Mk7 GTI standart olarak 210 hp ve 350 Nm değerlerine sahipti ancak performans paketi ile birlikte güç 225 hp’ye çıkartabiliyordunuz. Makyajla birlikte ise GTI standart olarak bu güce sahip olacak. Ayrıca satın aldığınız performans paketi ile 240 hp’lik bir versiyonda yer alacak. Otomobil 6 ileri manuel veya DSG şanzıman ile birlikte satın alınabilecek.

Golf R ise dış mekandaki değişimlerin dışında 2.0 litrelik turbolu motorundan 300 hp yerine 310 hp güç almaya başladı. Ülkemizde satışta yer almayan Golf Alltrack ve Sportwagen ise ön far ve tamponda yapılan değişikliklerin dışında önceki modellerine en yakın kalan modeller oldu.

Yeni Golf’ün fiyatlarına gelirsek

Volkswagen‘e göre hangi golf modelini tercih ederseniz edin eğlence ve teknoloji konusunda hiçbir eksiklik yaşamayacaksınız. Fiyatsal açıdan bakıldığında ise önceki modellere yakın fiyatlar ile satışa çıkmaları bekleniyor. Ülkemiz üzerinden değerlendirmek gerekirse motorlar ve donanımlar arası değişiklikler görülse de fiyatlar 2 bin ile 3 bin TL civarında artmış bulunuyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. vw bence sıktı artık. makyajda yapsa kasada yenilese hep aynı hep aynı arabalar.

  2. Makyajlı ile makyajsız kasa arasındaki farkı dikkatli almadan anlayamıyorum 🙂

    Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  3. bence vw'lerin dışı değil de içi sıktı. özellikle standart direksiyon,konsol tasarımı,koltuklar artık baydı.

  4. Vw tamam güzel, kaliteli duruyor, ne bileyim sadeliği güzel bir görünüme kavuşturmuş. Ama adamlar değişiklikte yapsalar nerdeyse eski kasanın aynısı tüm modellerde. 2010 yılı itibariyle çok şeyler değişti ama gözümüz bunlara çok alıştı. Artık makyaj yerine farklı şeyler yapsalar keşke.

  5. lozlevent demiş ki:

    Vw tamam güzel, kaliteli duruyor, ne bileyim sadeliği güzel bir görünüme kavuşturmuş. Ama adamlar değişiklikte yapsalar nerdeyse eski kasanın aynısı tüm modellerde. 2010 yılı itibariyle çok şeyler değişti ama gözümüz bunlara çok alıştı. Artık makyaj yerine farklı şeyler yapsalar keşke.Hepsini görüntüle…

    makyaj bu adı üstünde ama artık kasa değiştiğinde evrim değil de devrim olsa çok iyi olacak

  6. Volkswagen çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir marka. Fakat yıllardır hep aynı tasarım. Volkswagen’in bu anlayışını da hiç sevmiyorum ve VW gibi bir markaya hiç yakıştıramıyorum. 2010’dan bu yana herşey değişti şu VW Golf konusunda malesef hiç değişmedi. Yıllardır hep aynı tasarım, malzeme kalitesi, motor+şanzıman. Volkswagen gibi bir markanın yenilikçi olması gerekiyor

  7. Volkswagen Golf zaten oturmuş bir araç. Model itibariyle de makyajdan sonra daha bir rafine olmuş. Zaten bir araç alınacaksa makyaj gördükten sonraki versiyonlar her zaman daha kaliteli duruyor. Bu model “MK 7.5” olarak adlandırılıyor yeni araç MK8 öncesi müşterilerin modele olan ilgisini sürme iddiasında olan bir model. Bir nevi VW’nin tüketici güvenini yeniden kazanma çabasıda diyebiliriz

  8. Volkswagen Golf zaten oturmuş bir araç. Model itibariyle de makyajdan sonra daha bir rafine olmuş. Zaten bir araç alınacaksa makyaj gördükten sonraki versiyonlar her zaman daha kaliteli duruyor. Bu model “MK 7.5” olarak adlandırılıyor yeni araç MK8 öncesi müşterilerin modele olan ilgisini sürme iddiasında olan bir model. Bir nevi VW’nin tüketici güvenini yeniden kazanma çabasıda diyebiliriz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu