Haberler

Nürburgring’in yeni önden çeker rekortmeni Type-R!




Hatırlanacağı üzere Volkswagen Golf GTI Clubsport S, geçen sene Nürburgring’de en hızlı önden çeker otomobil unvanını almayı başarmıştı. Rekorun eski sahibi Honda Civic Type-R, “Yeşil Cehennem”de bir kez daha ipi göğüslemeyi başardı!

Yeni Type-R, mevcut rekoru tam 3 saniye geliştirdi!

Golf GTI Clubsport S’in 7:47.19’lik derecesini geçmek için piste inen yeni Honda Civic Type-R, 7:43.8’lik derecesiyle Nürburgring’in yeni önden çeker rekortmeni olmayı başardı. Mevcut rekora 3 saniyeden fazla fark atan otomobil, eski jenerasyonuna ait olan 7:50.63’lük dereceyi de yaklaşık 7 saniye geliştirdi.

Honda’nın bu deneme için hazırladığı videoda aracın içine sürücüyü koruması için takla barı yerleştirildiği, arka koltukların ve multimedya sisteminin sökülü vaziyette olduğu görülüyor. Japon üretici ayrıca derecenin “yasal pist lastikleri” ile atıldığını belirtiyor.

Kaputunun altında bir canavar yatıyor

Yeni Honda Civic Type-R’nin kaputunun altında 310 beygir güç ve 400 Nm tork üreten 2 litrelik i-VTEC motor yer alıyor. Yalnızca 6 ileri manuel şanzıman seçeneği bulunan otomobilin Türkiye’de 61.053 Euro fiyat etiketiyle alıcı beklediğini belirtelim.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Pilotu pek beğenmedim, 2-3 yerde bariz hata yapmış bir yerde de resmen şanzımanı eline alıyormuş 🙂 Muhtemelen Megane RS'ten sonra bir daha çıkarlar o zaman saf performansını görürüz.

  2. Alcantara demiş ki:

    Pilotu pek beğenmedim, 2-3 yerde bariz hata yapmış bir yerde de resmen şanzımanı eline alıyormuş 🙂 Muhtemelen Megane RS'ten sonra bir daha çıkarlar o zaman saf performansını görürüz.Hepsini görüntüle…

    Megane RS geçer diyorsun yani :))

  3. alfhonso demiş ki:

    Megane RS geçer diyorsun yani :))Hepsini görüntüle…

    Bu sefer iddialı geliyorlar geçmese bile çok yaklaşır bence 😀

  4. Alcantara demiş ki:

    Bu sefer iddialı geliyorlar geçmese bile çok yaklaşır bence :DHepsini görüntüle…

    Bekleyelim görelim o zaman :)))

  5. aydingokce demiş ki:

    Keşke sen sürseydin arabayı o zaman kesin 7.43 falan yapardın.Hepsini görüntüle…

    Sebebi neydi ki? Neden bunu yapma ihtiyacı duydun, gelip adam gibi sormuyorsun ''sence hatası nedir?, neden böyle düşünüyorsun?'' diye. Birbirimizi üzmeye değecek bir konu yok nasılsa ortada, gelin oturup tartışalım düzgün bir dille. Bu forumun amacı da bu zaten.

  6. Yeni Civic Type-R fuarda inceledim. Fevkaladenin de fevkinde olan bir araç. Sırf tasarımı için bile tercih edilir. Aracın kendisi kadar fiyatı da fevkalde. Yeni Civic Type-R şekli yeter..

  7. Clubsport S'e laf ediliyor ama Type R'da da bazı hafifletme çalışmaları var. Tamam Golf'deki kadar değil ama var yani. Mesela bi Giulia da oldugu gibi arabayi cikip baldır bacak kullanmamışlar. Ses sistemi gibi şeyleri sökmüşler, roll cage falan takılmış ama sezarın hakkı sezara rekoru kırdı zaten kırmak hakkıydı. Ehliyetin yok bu yuzden sen nasıl pilotsjı eleştirisin diyenler olacaktır fakat bencede daha iyi bir pilotaj ile bu süre daha da aşağılara çekilebilirdi. Bakalım Megane RS neler yapacak heyecan ile bekliyoruz.

  8. Bu süreler artık bana hiçbir şey ifade etmiyor. Hadi rollcage ile teyp görünüyor, peki ya görünmeyen daha neler var? Keza diğer markalar için de aynı şey geçerli. İnsanlar bu süreleri bu kadar önemsedikçe firmalarda bunu reklam niyetine kullanmaya devam edecek malesef. Er meydanı değil, reklam alanı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu