Haberler

Bosch, motosikletlerle araçların iletişimini sağlayacak




Bosch bilim adamlarının geliştirdiği sistem motosiklet ve araçların aktif olarak biribirleriyle iletişim halinde olmasını sağlayarak tehlikeli yakınlığa gelindiğinde her iki tarafı da uyarıyor.

Alman firması, motosiklet sürücüleri için geliştirdiği bu dijital kalkan için Autotalks,Cohda Wireless ve Ducati gibi sektörlerinin öncü firmaları ile işbirliği yapıyor.

Ürkütücü rakamlar

2016 senesinde Almanya’da yaklaşık 30.000 motosiklet kazası meydana gelmiş. Ne yazık ki yaklaşık 600’ü ölümle sonuçlanmış. Bosch yetkililerinin yaptığı araştırmaya göre bu kazaların temel nedeni motosikletlerin diğer araçlar tarafından fark edilememeleri.

Bosch yönetim kurulu üyesi Dr.Dirk Hoheisel’e göre bu sistem kullanıma başlandığında motosiklet kazalarını yüzde otuz oranında düşürme potansiyeline sahip. Bosch, ABS ve diğer stabilite sistemleri ile motosikletlerde güvenliği artırırken,geliştirdiği son sistemle ise güvenliği bir üst noktaya taşıyor.

Bilgi aktarımı

Sistem yaklaşık 500 metre çaptaki alanda bulunan araçlarla bilgi transferi yapıyor. Aracın tipi,hızı,pozisyonu ve gidiş yönü bu iletilen bilgiler arasında. Çift taraflı radar gibi çalışan sistem araçların birbirine tehlikeli yaklaşma potansiyeli olduğunda sürücüleri daha temkinli bir sürüş için uyarıyor.

Bilgi transferi için ise günümüzde sıkça kullandığımız WLAN stantartları kullanılıyor. Bu teknolojinin en güzel yanı ise bu sisteme sahip olan araçlar çalışmasa bile bir köprü vazifesi görerek bilgi aktarımı sağlıyor. Böylelikle sistem 500 metre çapında bir alanda yüzlerce aracın konumlarını,hızlarını ve yönlerini takip ederek motosiklet ve araç sürücüsünün birbirlerini fiziksel olarak görmeden önce dikkatli olmalarını sağlıyor.

 

 

                                                                                       kaynak:rideapart.com

 

Mert

1995'te İstanbul'da doğdum. 2013 yılından beri takipçisi olduğum Otopark.com'un bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Gönlümde 991 kasa Turbo S var.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu