FeaturedHaberler

700 beygirlik Bentley Continental 24 motorsporlarından ilham alıyor




Continental GT’nin kasasının değişmesinin eli kulağında fakat marka sürekli yeni versiyonlar türetmekten vazgeçmiyor! Monaco Sarısı ve Kristal Siyahı renk kombinasyonuna sahip olan yeni model “Continental 24” olarak adlandırılmış. Bu renk kombinasyonu, Bentley’in yarış otomobili Continental GT3’e gönderme yapıyor. Conti GT3 önümüzdeki günlerde Nürburgring pistinde koşulacak ADAC Zurich 24 Saat Yarışı’nda yer alacak.

İki tane çift renk kombinasyonu

Avrupa pazarı için hazırlanan otomobilde sarı/siyah kombinasyonu haricinde St James Kırmızısı ve Kristal Siyahı kombinasyonuyla beraber daha basit tek renk boyalar da alınabiliyor. 21-inç’lik jantlar ise kasa rengine göre sarı ya da kırmızı detaylara sahip. Karbonfiber ayna kapakları, siyah gövde detayları ve fren kaliperleriyse dışardaki koyu renkli temayı tamamlayan dokunuşlar.

Alkantara ve karbonfiber detaylar

İç mekana Alkantara ve karbonfiber hakim.

İç mekana geçtiğinizdeyse, Continental 24’ün kabini karbonfiber detaylarla dolu: Karbon kapı içleri ve otomobilin sıradan bir Supersports’tan farklı olduğunu gösteren plakalar bunlardan yalnızca ikisi. Alkantara kaplı koltuklar ise baklava desenli dikişleri ve kafalıkğa işlenmiş “Continental 24” yazısıyla, otomobilin “limitli üretim” hissini pekiştiriyor.

1000 Nm’den fazla tork

Motorsporlarından ilham alan karoserin altında bildiğimiz Supersports yatıyor: 6-litrelik bi-turbo W12 motorun sahip olduğu 700 HP güç ve 1017 Nm tork, kağıt üzerinde dünyayı tersine döndürmeye yetecek gibi görünüyor! Bu değerlerle otomobil yalnızca 3,5 saniyede 100 km/s sürate çıkabiliyor ve ayağınızı gaz pedalından çekmezseniz, nefesi saatte 336 km’ye kadar kesilmiyor. Otomobilin 2750 kilo olduğunu düşününce, bu rakamlar neredeyse dünyayı tersine döndürmekle aynı etkiyi yaratıyor!

Sadece 24 adetle sınırlı

Bentley, Continental 24’ün sadece 24 adet üretileceğini ve her bir otomobilin 250 bin Euro’luk fiyat etiketine sahip olacağını belirtiyor. Tabi bu, eğer hiçbir opsiyonu seçmezseniz ödeyeceğiniz rakam!

Kaynak: motor1.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu