FeaturedHaberler

BMW 8 Serisi geliyor!




Bir yıldan fazla bir süredir hakkında dedikodular, söylentiler ve casus fotoğraflar çıkan BMW 8 Serisi, sonunda bunları haklı çıkardı. Bu zamana kadar Münih’ten hiçbir resmi açıklama yokken, 3 gün önce yayınlanan bir görsel işin rengini değiştirdi. Klasik otomobil sergilerinden biri olan Concorso d’Eleganza Villa d’Este’e kısa bir süre kala, BMW 8 Serisi konseptinin taslağını görmüş olduk.

BMW 8 Serisi, beklenenden önce gelecek

BMW’nin açıklamalarına göre, merakla beklenen otomobil, beklediğimiz tarihten önce karşımıza çıkacak. 2018 yılı içinde otomobili tanıtmayı düşünen BMW, efsanevi modelini tekrar canlandırma kararıyla hepimizi heyecanlandırmayı başardı.

BMW’nin yayınladığı taslak görseli, otomobil hakkında çok fazla detay vermese de, otomobilin uzun ve gösterişli bir coupe otomobil olacağı anlaşılabiliyor. Konsept taslağı, casus fotoğraflarda yakalanan otomobillere nazaran çok daha agresif duruyor. Güncel BMW modellerinde bulunan LED farlar ve stop lambalarına benzer unsurlar içeren otomobil, arka bölümündeki kaporta genişliği ile de eski 8 Serisi’ne atıfta bulunuyor. Aslında yeni 8 Serisi, biraz da olsa Bentley Continental GT benzeri bir otomobil olacak gibi görünüyor.

S Coupe’nin rakibi olacak

Yeni 8 Serisi’nin 6 Serisi’nin yerine geleceği konusu tartışılırken, satış rakamları az olan 6 Serisi’nin akıbeti henüz bilinmiyor. Yeni 8 Serisi, 7 Serisi temelli olacak ve bu da 8 Serisi’nin 6 Serisi’nden çok daha geniş olacağına isabet. Direkt olarak Mercedes-Benz S Serisi Coupe ile rekabet edecek otomobil, geniş bir motor seçeneği ağıyla geleceğe benziyor. Öyle ki, turboşarjlı altı silindirli bir motordan, çift turboşarjlı bir V12 motora kadar seçenek bekleyebiliriz. Bunun yanı sıra tıpkı 7 Serisi’nde olduğu gibi, 8 Serisi’nde de elektrik motorlarıyla tanışmamak işten bile değil.

Otomobille ilgili bilgilerimiz ne yazık ki henüz bunlarla sınırlı. 26 Mayıs’ta başlayacak Concorso d’Eleganza Villa d’Este’e kadar otomobille ilgili herhangi bir görüntüye ulaşamayacağız gibi duruyor. Tam detaylar ise bu yılın sonu ya da 2018 başında üretim versiyonları gündeme geldiği zaman ortaya çıkacak gibi görünüyor.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Bildiğim kadarıyla V12'yi 8 serisinde kullanmayacaklar ama resmi bir açıklama yok tabii. Eski 8 serisinin yarısı olsa yine mükemmel olur bana kalırsa. BMW'nin en iyi otomobillerinden birisi.

  2. Teaserdan Aston Martinleri andırıyor. Bakalım sınıfındaki araçlar kadar kaliteli olabilecek mi? Bekleyip göreceğiz

  3. BMW 8-Serisi’nin rakibi doğrudan Mercedes S-Serisi Coupedir. 8-Serisi’nin yeni kasası çıkacaksa 6-Serisi Coupe’den çok farklı olmak zorunda. Efsane 8-Serisi gelmiş geçmiş en mükemmel BMW tasarıma sahip olan bir araç. Eski BMW’ler gerçekten güncel modellerden daha sağlam, uzun ömürlü ve rijit. Ama günümüzde Türkiye’de temizini bulmak, samanlıkta iğne bulmak kadar zor

  4. 8-Serisi BMW’nin gerçek efsanesidir.. inşallah aslına sadık kalarak üretirler. BMW eğer aslına sadık kalarak üretir ise Mercedes S-Serisi Coupe ve diğer rakipleri nal toplatır… inşallah farları ilk modeldeki gibi tasarlanır.. 6 Coupe’yi de bitirdi bu arabaya asılması lazım bence BMW’nin. Aston Martin’in şekli yeter BMW’ye. Aston neresi! BMW neresi!

  5. Aston Martin mi? BMW mi? Şaka mı bu? Aston Martin, Bentley, Rolls-Royce gibi araçlar süper spor kategorisine girmezler, elit klasman lüks spor araçlardır. Aston Martin, Bentley, Rolls-Royce ayrı bir kalitedir. Özel çok asil markalardır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu