FeaturedHaberler

Goodyear’dan Türkiye yol koşullarına özel yaz lastiği: Eagle Sport




İki fabrikası ile birlikte Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak belirleyen Goodyear, Eagle Sport yaz lastiklerini 2015 yılından itibaren Adapazarı fabrikasında üretiyor. Goodyear, Türk mühendisleri tarafından Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanan ve Adapazarı fabrikasında üretilen Eagle Sport ile ultra-yüksek performans lastikleri segmentindeki ihtiyaca en hızlı şekilde cevap vermeyi hedefliyor.

Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Mahmut Sarıoğlu

Eagle Sport Türkiye pazarı için geliştirildi

Goodyear Adapazarı fabrikasında Türk mühendisler tarafından Türkiye pazarı ihtiyaçlarına göre tasarlanan ve üretilen yaz lastiği Eagle Sport’un basın toplantısında konuşma yapan Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Mahmut Sarıoğlu, “Son 5 yılda tüketici lastikleri pazarı yaklaşık yüzde 26 büyürken, aynı dönemde yaz lastiği segmenti de yüzde 20’nin üzerinde büyüme gösterdi. Yaz lastiği segmenti kırılımını incelediğimizde ise 2016’da ultra yüksek performans lastikler, önceki yıla göre yüzde 13’ün üzerinde bir büyüme göstererek, bu segmentin lokomotifi olmuştur” dedi.

Yeni Goodyear Eagle Sport

Ultra yüksek performans lastiği pazarı büyüyor

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarına paralel bir trend izleyen Türkiye pazarında, önümüzdeki yıllar için ultra yüksek performans lastiklerinin önümüzdeki 5 yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 10 seviyelerinde olmasını beklediklerini ifade eden Sarıoğlu, “Bu öngörüler doğrultusunda yeni ürünümüz ile büyüyen ultra yüksek performans lastikleri pazarında Goodyear’ın pozisyonunu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

İhracat şampiyonu Goodyear

Goodyear Lastikleri T.A.Ş. olarak 2016 yılında gerçekleştirdikleri yaklaşık 250 milyon dolar ihracat ile Türkiye lastik sektörünün “İhracat Şampiyonları”ndan biri olduklarını ifade eden Sarıoğlu, “Adapazarı fabrikamızda üretilen Eagle Sport lastiklerimizi, ayrıca Kuzey ve Güney Amerika pazarlarına ihraç etmekten dolayı büyük gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Goodyear Eagle Sport ile yolunuza güvenle devam edin!

Goodyear Eagle Sport lastikleri, geliştirilmiş özellikleri sayesinde daha yüksek kilometre performansı ve sürüş hakimiyeti sağlıyor. Geliştirilmiş sırt deseni, lastik içindeki hava basıncını eşit olarak dağıtırken, güçlendirilmiş lastik yanağı daha iyi lastik tepkisi sağlıyor. Ayrıca lastik, yolla teması sağlayan daha geniş alanı ve geliştirilmiş yönlendirme performansı sayesinde yüksek sürüş hakimiyeti sunuyor.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. lastikler güzele benziyor ama bizim kendi insanımıza verdiğimiz değeri düşününce inanası gelmiyor insanın.
    babama continental premium contact 5 lastik almıştım hepsiburadadan orda daha ucuz diye. babam da bana söylemeden hemen taktırmış. ben bir baktım; oluk kısmı 3 lü. araştırdım conti pc 5 iki tane üretim yapıyormuş. genelde türkiyeye 3lü oluklu olanı satıyorlar.

  2. Efficientgrip performance modelinin de 3 kanallı olan Türkiye üretimini gördük. Üretimde Avrupa standartlarını tutturamadıkları müddetçe, Avrupa'daki müşterilere gösterdikleri özeni bize de göstermedikleri müddetçe bilinçli tüketici Türk üretim lastiklerini almayacaktır. Bilmeyen müşterilere özellikleri kısıtlanmış lastikleri satarsınız ancak.

  3. Ben Eagle Sport aldım arabama fazla araştırma yapmadan lastikler idare eder fakat tam anlamıyla memnun bırakmadılar beni

  4. Tam tahmin ettiğim gibi TR'de kendi kafasına göre giden bir firma.

    ABD'de ki Eagle Sport ile buradakinin alakası yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu