FeaturedHaberler

Humvee hayranları bunu kaçırmasın!




VLF Automotive, yeni bir proje sayesinde Humvee’in sivil versiyonunu hayata döndürüyor.

General Motors, 24 yılın ardından 2006 yılında Hummer H1’in üretimini durdurmayı planladığını açıklamıştı. Yeni emisyon standartları nedeniyle, model kısa bir süre sonra durduruldu ve son örnekler Temmuz 2006’da üretildi.

Ancak şimdi eski GM başkanı Bob Lutz tarafından kurulan ve Henrik Fisker’in de çalıştığı VLF Automotive, yeni bir proje sayesinde Humvee’in sivil versiyonunu hayata döndürüyor. Hummer hala GM’in ticari markası olduğundan, yeni ürüne Humvee C-Serisi deniyor.

Aracı küllerinden doğurma fikri, Hummer meraklıları ve girişimcilerden oluşan beş kişinin kurduğu Humvee Export’tan geldi. Birlik, Hummer’ları General Motors’un güç aktarma organlarıyla bir araya getirmek için VLF ile temasa geçti.

Başkan John Costin, “Niş bir pazar var” dedi. “Düşük hızlarda da eğlenmek isteyen bir alıcı kitlesi var.”

https://www.youtube.com/watch?v=ZrCDHFyoPiQ

 

Humvee C-Serisi ABD’de üretilecek ancak burada kullanılamayacak çünkü Düşük Hacimli Motorlu Araç Üreticileri Yasası kapsamına girmiyor. Makine şimdi 25 yaşın üstünde ancak teknik olarak hala üretimde. Araç, ABD yerine Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Çin’de satılacak.

Humvee Export’a göre, yeni C-Serisi “dünyanın beklediği Humvee” ve “üst düzey işçilik ile nihai işlevselliği ve aynı zamanda endüstrinin tepesinde yer alan mobilite teknolojisini” birleştiriyor.

Yeniden canlandırılan Hummer H1 geçtiğimiz ay Şanghay’da resmi olarak tanıtıldı. Araç Bravo, Charlie ve Delta olmak üzere üç seviyede sunulacak. 190 bg, 205 bg ve 250 beygir gücüne sahip 6.5 litrelik V8 motor ile 403 bg’lik 6.2 litrelik benzinli V8 motor olmak üzere toplamda dört motor seçeneği sunulacak.

Kaynak: Car and Driver

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu