Haberler

Kia Stinger’in güçlü egzoz sesi büyülüyor




Kia’nın yeni fastback modeli Stinger, yakın zamanda yollara çıkacak. 0-100 kilometre performansıyla heyecanlandıran modele ait yeni video, aracın sportif bir egzoz sesi olacağına işaret ediyor.

Kia Stinger: Aslan kükredi!

2018 Kia Stinger GT’nin yayınlanan videosunda, otomobilin nasıl bir ses çıkardığı görülüyor. Kia Avustralya kurumsal iletişim direktörü Kevin Hepworth, aracın yalnızca sağ egzozunun çalışacağını söylese dört egzozdan da su buharı çıktığını görüyoruz.

Kore pazarında kullanacağı E logosu ile alt markalaşma yoluna giden Kia, yeni modelin kaputunun altında üç güçlü motor seçeneği sunuyor. Küresel pazar için sunulacak 2.2 litre turbodizel motor 197 HP güç ve 440 Nm tork değerlerine ulaşırken, ABD için özel olacak 2.0 litrelik turbo benzinli motor ise 255 HP güç ve 352 Nm tork değerlerinde. Videoda görülen canavar 3.3 litre biturbo V6 motor ise 365 HP güç ve 700 Nm tork gibi çılgın değerlere sahip.

Arkadan itişli Kia Stinger, bu üç motor seçeneğinde de 8 ileri otomatik şanzıman sunacak. Mercedes-AMG E43 gibi dişli rakiplerle savaşacak olan modelin 40.000 ile 60.000 dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Marka prestijini yükseltmeleri gerekiyor malesef, adamlarda bunun farkında zaten aracın arkasına markadan ziyade model ismini yazmışlar. Araç güzel belki şu aracı başka marka yapsa çok daha ses getirirdi ama Kia ' nın marka algısını, prestijini yukarılara taşıması lazım. Zira bu araç bir Mercedes, Audi vs. marka olsaydı oraya eşşek gibi amblemi çakardı.. Kia ise bunu yapmaktansa stinger amblemleriyle itelemeye çalışıyor.. İnsan kendi markasına böyle davranırsa nasıl çıksın o marka prestiji yukarı

    1. Yarı haklı olduğunuzu düşünüyorum ama Hyundai'nin yeni olmayan taktiklerinden biri bu zaten. Hatırlarsanız Genesis eskiden sadece bir modeldi. Şimdi ise prestijli bir marka. Ayrıca Kia bu işi daha önce de yapmıştı. Mesela ilk Sportage'larda Kia amblemi farklıydı bildiğim kadarıyla. Sportiflik için Koreliler marka yapmaktan çekinmeyeceklerdir. Genesis'i lükse oturtabilmek, Stinger'i sportifliğe oturtabilmek.

  2. Avrupa pazarında araç Kia logosu ike satılacak hocam Kore pazarında kendine has bir logosu olacak.

  3. Kia yatıp, kalkıp Peter Schreyer’a dua etsin. Alman tasarımcı Schreyer Kia markasını tüm dünyaya ispatladı ve zirveye taşıdı. Schreyer büyük tasarımcı. Schreyer dünyanın sayılı tasarımcılarındandır. Audi’yle anlaşamayınca Kia’ya transfer oldu 2006 veya 2007 yılında. Sonrasıda malum. Kia’nın son 10 yılda yükselişe geçip pazar payını arttırmasindaki en önemli sebep bu adamdır. Zaten Kia da başarılarından dolayı kendisini yönetim kurulu başkanı yapmıştır. Etkisini görmek için Cadenza, Optima, Forte, Cee’d, Quoris, Sorento, Sportage bakmak yeterli

  4. Kia da kendi aracına böyle davranırsa artık diğer markalar ne yapsın. Avrupa pazarında Kia logosu ile satılacak olan araç kendi pazarında Stinger logosu ile satılacak. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu Kia sen yapmaya çalışıyorsun. Yapacaksan o zaman Hyundai gibi yap bir zamanlar Genesis sadece bir modeldi bugün ise Genesis Hyundai’nin lüks markası konumunda. Kia bu kafaya gittiği sürece asla markasının algısını, imajını ve prestijini asla yükseltemez

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu