FeaturedHaberler

Skoda Kodiaq’ın satış fiyatları açıklandı!




Volkswagen grubunun diğer markalara nazaran nispeten ucuz seçeneği Skoda, Kodiaq modelinin Türkiye satış fiyatlarını açıkladı.

İlk teknik detaylarının paylaşımının ardından tüm Avrupa’da -ve dolayısıyla Türkiye’de- büyük bir beklenti oluşturan model nihayet piyasaya sunuldu.

Halihazırda temelleri aynı olan VW Tiguan ve Seat Ateca ile aynı motor/şanzıman kombinasyonlarına sahip olan modelin fiyatları gözler önüne serildi.

Bu bağlamda:

Motor Güç Şanzıman Çekiş Donanım Fiyat
1.4 TSI 125 PS Manuel 4×2 Ambition 109.900 TL
1.4 TSI 150 PS DSG 4×2 Ambition 123.900 TL
1.4 TSI 150 PS DSG 4×2 Style 144.900 TL
1.4 TSI 150 PS DSG 4×2 Prestige 158.900 TL
1.4 TSI 150 PS DSG 4×4 Prestige 168.900 TL
2.0 TDI 190 PS DSG 4×4 Prestige 258.900 TL

fiyatlarıyla halka arz edilen otomobil, rakiplerine göz dağı veriyor.

Ambition(baz) donanımında dahi anahtarsız çalıştırmaya standart olarak yer veren markanın, Prestige isimli en üst paketinde panoramik cam tavanı opsiyon olarak sunması büyük bir tezata yol açıyor.

NOT: İlk etapta yalnızca 5 kişilik versiyonuyla satışa sunulan Kodiaq, ilerleyen dönemde özel siparişle birlikte 7 kişilik versiyonuyla da satın alınabilecek.

Kaynak: tr.motor1.com

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. 1.4 TSI 150 PS DSG 4×2 Style 144.900 TL MAKUL OLURDU 4X4 OLSAYDI… 1.5 TSI + 48V MILD HIBRID GELENE KADAR BEKLEMEK GEREK. YA DA SEAT FORMENTOR

  2. Tucson varken bu biraz pahalı geldi sanki. Ama bu arabayı gidip ateca-leon,tiguan-golf gibi c sınıfı arabasının içini kopyalamamışlar.

  3. Skoda Kodiaq iyi bir otomobil fakat hem marka imajı, hem de bu fiyat etiketiyle Kodiaq ülkemizde tutulmaz. Kodiaq marka imajından dolayı kaybedecektir Kodiaq önündeki Skoda logosunu kaldırın oraya Audi, BMW, Mercedes logosunu takıp satabilirsiniz. Kodiaq Skoda değilde bu üç premium markadan biri üretseydi araç kesinlikle tutar, üstüne satış rekorları kırar ve almadığı ödülde kalmazdı. Kodiaq da ülkemizde tutulmayan bir araç olacak ve yıllar sonra kıymeti daha iyi anlaşılan bir model olacaktır. Bkz: Bravo, Stilo gibi

  4. Ici seat olmus muhendisler cok beceriksiz hep kopya arac gormekten sikildik otomatik vites topuzu facia 70 lerden mi kalmis

  5. Böyle bir aracı ben olsam dizel 4 çeker alırım o zaman fiyat 258 k ediyor. bu durumda alırmıyım? hayır. o kadar para veren biraz üstünü de verir, marka-model algısı daha iyi bir araç alır.

  6. Kodiaq; Nissan X-Trail, Renault Koleos, Hyundai Santa Fe gibi araçların rakibi. Kodiaq rakipleri ile kıyaslayacak olursak X-Trail’in fiyatı 190.810 TL, Santa Fe’nin fiyatı 297.900 TL, Koleos ise henüz açıklanmadı. Araç tasarım olarak çok güzel. Mükemmel bir tasarıma sahip fakat malzeme kalitesi daha iyi olabilirmiş. Yine de genel anlamda güzel bir otomobil

  7. Bu arabayı hiç kimse dizel 4 çeker olanına c sınıfı Skoda'ya 258.900 TL vermeyecektir. yüzü biraz eskimiş premium markalar o fiyatlarda var. 1.4 TSI boş hali ile 99.000 mantıklı veya dsg ile 150HP 120.000 mantıklı olabilir onun üstü verilmez diye düşünmekteyim.

  8. Peugeot 5008’in de fiyatının 139.900 TL’den başladığını düşünecek olursak Skoda Kodiaq fiyatının bu kadar yüksek olması gayet doğal. 5008 Kodiaq göre daha çağdaş, modern bir tasarıma ve kaliteli bir kokpite sahip. Kodiaq tasarım olarak öne çıksada malzeme kalitesi, işçilik, teknoloji 5008. Kodiaq vereceğim paraya 5008, X-Trail veya Koleos’dan üçlüsündne birisini alrdım

  9. Hem X Trail hem 5008 çok daha üstün hem içlerinde Fabia iç mekanı yok. Klasik Vag sisirilmis Octavia Fabia işte

    1. Pardon da Mercedesin araçlarının içi bile birbirine benzerken Kodiaq ın içinin mi Fabia ya benzemesi tuhaf. Ayrıca merak etme Kodiaq o söylediğin iki araçtan daha üstün. Kaç aydır aracın yurtdışı testlerini izliyorum ve test eden editörler çok iyi bir araç olduğunu söylüyor. Arabanın birde türkçe test videoları yayınlansın o zaman görürüz.

      1. Mercedes’i tasvip ettiğimi kim söyledi Yeni e serisini eskisi kadar beğenmeyen özgün bulmayan parasini haketmedigini Mercedes de C yada 2015 E den gerisinin yalan olduğunu söyledim. And test etti yeni E ye 3 puan verdiler hiç beğenmedi. Aynı sey Kodiaq için de geçerli steroidli Fabia ozgunluk karakter kaliteden yoksun. Ne SUV a yakışacak 4 çeker sistemi vardır ne de sağlam Şase. Milletimiz büyük geniş bilindik tsi 2.el gibi nedenlere alacak. Piyasada SUV denilecek kalitede Şase altyapı 4 çeker sistemine sahip Kuga ve Cx5 var ve ikiside otopark tarafından oldukça beğenildi özellikle Ford kuga hayran bırakmıştı. Eğer siz SUV a büyüklük olarak bakarsanız tabiki beğenirsiniz zaten bende büyük Fabia diyorum ama maalesef kalite yok altyapı sağlamlık yok SUV değil büyük araba alıyorsunuz. Ülkemizde maalesef 25.000$ lik otomobiller 150 gibi uçuk rakamlara satildigindan bir otomobil kültürü görmüşlüğü yok ve buda Amerika gibi kalitenin önemli olduğu pazarlarda yüzüne bakilmayan Vag ların ülkemizde fahiş fiyatlarla satışını açıklıyor. Kalite yoksunu araçları büyütmeye gerek yok herkese hakkını vermek lazım. Nissan Xtrail kullanmış biri olarak da oldukça kaliteli olduğunu Amerika pazarı için üretilmiş olmanın verdiği gerek deri kalitesi gerek şanzıman ve Şase sağlamlığı büyüklüğü oldukça iyiydi. Nissan başarılı bir SUV markası sağlam dayanıklı. 5008 de özgün kaliteli ic mekandan bahsetmissiniz 5008 başarmış bu konuyu And in dediği gibi pahali iç mekanı büyüklüğü ve guzel dizeli ile yine üstün altyapısı iyi olmayabilir zaten Vag altyapı lari da iyi değil kısaca 5008 ve X-trail Kodiaq dan her anlamda üstün. Varsa Kodiaq şurada daha iyi dediğiniz birsey yazın bilelim her iç mekan eleştirisine Mercedes örneği vermekle olmuyor.

        1. Senin başarılı ve sağlam dediğin Nissan’ın Qashqai’sinde arababın ön tarafından su tutulmaya başlandığı zaman pedalların oradan içeriye su girintisi oluyormuş (şaseye bak be). Ayrıca Amerika yı bilmem ama Çin ve Almanya gibi önemli pazarlarda VAG grubu araçlar oldukça fazla satıyor. Zaten en çok araç satan marka Volkswagen. Xtrail ın 1.6 DCİ en full paketi 190.000 Tl ,Kodiaq’ın 2.0 TDI en full paketi 258.000 TL. Takdir edersin ki 2.0 litre ve üstünde oldukça yüksek bir vergi var yani Nissan da 2.0 motor getirse hemen hemen aynı fiyat oluyorlar. Nissan da fiyat konusunda iyi değil. Şase nasıl sağlam değil Vag grubu araçlar sağlam araçlardır EuroNcap testleri de bunu gösteriyo, çamur atmayalım. Kodiaq’ın dış tasarımı hem Xtrail hem de 5008’den daha güzel ama iç mekan olarak 5008’in tasarımı daha güzel. Araçta yine birçok simply clever detaylar var. Mesela kapılar açıldığı zaman kapıların duvara ya da başka bir araca çarpmaması için bir parça çıkıyor. Bu araç yutdışında çok beğenildi. Adamların bi bildiği vardır dimi. Hatta her yerde ”Perfect SUV” diye yazıyor. İç mekan steroidli Fabia demişssin. Xtrailin içi neredeyse Qashqai ile birebir aynı onu napıcaz (özgünlük yok). 4 çeker sistemi de oldukça iyi. Almanya da bir platformda test ediliyor ve gayette iyi. Kısaca lütfen biraz eğrı oturup doğru konuşalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu