FeaturedHaberler

Yeni A7 Sportback sene sonunda geliyor




Audi’nin Mart ayında düzenlediği yıllık basın konferansında tüm dikkatler yeni A8’in Temmuz ayında tanıtılacağı haberine yoğunlaşmıştı. Konferansta pek ilgi çekmeyen bir detay da markanın çekici sedanı A7 Sportback’in 2017 son çeyrekte tamamen yenileneceği haberiydi.

A7 Sportback Los Angeles’ta gün yüzüne çıkabilir

Sektörün 2017’nin son çeyreğine denk gelen en önemli organizasyonu Los Angeles Otomobil Fuarı olacak. Yeni A7’nin bu fuarda görücüye çıkacağını düşünüyoruz, fakat son zamanlarda sık sık karşılaştığımız üzere, otomobilin detayları fuardan birkaç gün önce “yanlışlıkla” basına sızdırılabilir de! Audi’ye göre yeni A7 Sportback “en yenilikçi beş kapılı coupe olmaya,” ve yenilenen gövdesi “segmentinin en çarpıcı tasarımlarından biri olmaya” devam edecek.

Üç büyüklerin sporcu olanı

A7, büyük Audi’lerin en sportifi

Ingolstadt’lı marka, ürün gamının en tepesindeki üç model olan A8, A7 ve A6’nın tasarımlarını az da olsa göstermeye başladı. Birkaç ay önce çıkan görselde üç otomobilin de ön tasarımlarını açıkça görebiliyoruz ve A7 bu üçlünün – doğal olarak – en sportif görüneni. Bu görüntünün sebebiyse daha geniş ızgaralara sahip belirgin ön tampon ile fazladan katlarla daha kaslı hale gelen kaput.

Artık her Audi aynı görünmeyecek

Marc Lichte’nin tüm Audi modellerinde kullanmaya başlayacağı yeni tasarım dili hakkında bildiğimiz en önemli detay şu; modeller arasındaki çizgisel farklılıklar artık daha belirgin hale gelerek modellerin birbirlerinden ayrılmaları sağlanacak. Bu hareket de markanın son zamanlarda aldığı eleştirilere cevap niteliğinde. A7’nin tasarımı konusunda bir diğer bilgi de otomobilin arkası artık daha konvansiyonel bir çizgiye sahip olacak. Güncel A7’nin “popo” hatları fazlasıyla özgündü, fakat bu tasarımdan memnun olmayan müşterilerin şikayetleri Audi’yi bu değişikliği yapmaya zorlamış gibi görünüyor.

Güçlü modeller 2018’de

A7’nin sene sonundaki tanıtımından sonra biraz daha ateşli S7 ve en ateşli RS7 sırayla 2018’de tanıtılacak.

Kaynak: motor1.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu