FeaturedHaberler

Yeni BMW Z4’ün iç mekanı ve motor seçenekleri ortaya çıkıyor




Yeni BMW Z4, 2016’nın başlarında duyurulduğundan bu yana sıkı bir test ve geliştirme aşamasında. Temelinde yeni Toyota Supra ile aynı olacak olan otomobil, motor1.com’un casus fotoğrafçılarına yine yakalanmış.

Otomobil her zamanki gibi ağır bir kamuflajın altında gizleniyor olsa da bu seferki fotoğraflar yeni iç mekanı ve motor hakkında bazı ipuçlarını gözler önüne seriyor. Fotoğraflardaki otomobil, içindeki kağıtta yazdığına göre ‘S20i’ modeli; yani 2-litrelik turboşarjlı bir üniteye sahip. Tahminlere göre bu makine 200 HP civarında güç üretiyor olacak.

Sıralı 6 ve manuel şanzıman

Otomobil standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla sunulacak.

Yeni BMW Z4’ün tabi ki daha güçlü versiyonları da olacak. Beklenen modellerden biri SDrive30i, diğeri de M40i M-Performance. Daha önce Nürburgring testlerinde görüntülenen iki varyasyon da turboşarjlı altı silindir motorlara sahip olacak. Standart halinde altı ileri manuel şanzımana sahip olacak olan arkadan itişli yeni roadster’ın bir de 8 ileri otomatik şanzıman opsiyonu bulunacak. Dedikodulara göre hem BMW hem de Toyota, yeni otomobilde dört tekerlekten çekişli hibrit bir modele de yer verebilir.

Tasarım anlamında yeni Z4, gerçek bir roadster kimliğine bürünmek adına güncel modelin bazı özelliklerinden feragat edebilir. Otomobilin Toyota tarafından yorumlanmış haliyse, geçmişteki Supra’dan ve markanın FT-1 konseptinden izler taşıyacak.

Yıllık hedef 60,000 otomobil

İki otomobilin de üretimine 2018’de Avusturya’daki Magna Steyr tesisinde başlanacak ve dünya tanıtımları önümüzdeki sene sonuna gelmeden yapılmış olacak. Raporlara göre otomobillerden yıllık 60,000 adede kadar üretilmesi bekleniyor.

Kaynak: motor1.com

 

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Markaların ortak iş yapmasını her zaman desteklemişimdir. Supra zaten efsanevi bir model bunu bir kenara ayırmak lazım. Lakin spor araba üretme konusunda dünyada parmakla gösterilen sayılı markalardan biri olan Bmw'nin z serisi gibi ( bana kalırsa bmw cephesinde efsaneler arasında bir modeldir ) bir araca, her ne kadar başka bir markanın efsane modeli olsa da diretk olarak alt yapısını alıp kullanmasını yadırgadım diyebilirim.
    Standart binek araçlar için bu tarz bir ortak kullanımı ya da direkt alıp kullanmayı normal karşılarım fakat önemli markaların, kemikleşmiş önemli modellerinde sadece kendi mühendisliklerini konuşturmasından yanayım.

  2. alfhonso demiş ki:

    Direksiyonu fordun senin kasadaki direksiyonuna benzeten tek ben miyim 😀 @CenkGsHepsini görüntüle…

    Ben yeni M direksiyonunun tipini beğenemedim, eskisi çok daha güzel geliyor gözüme. 🙂

  3. alfhonso demiş ki:

    Direksiyonu fordun senin kasadaki direksiyonuna benzeten tek ben miyim 😀 @CenkGsHepsini görüntüle…

    Gobegin yuvarlak kismini saymazsan andiriyor gercekten 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu