Haberler

Yine Peugeot yine bir sızıntı!




Geçtiğimiz yıl çoğunuzun hatırlayacağı üzre Peugeot 308 GTİ‘ın fotoğrafları lansmandan bir gün önce sızdırılmıştı. Bu kez ise makyajlı 308 GTİ yanlış bir yayınlamadan dolayı gözler önüne serildi.

Peugeot İspanya, Twitter hesabına yüklediği görselleri fark ettiğinde ise iş işten geçmişti. Fotoğraflar medyada zehir gibi yayıldı ve tabi ki bizlere ulaştı. Bu görselleri fark edip hemen kaydeden Motor1 Fransa ekibine teşekkür ettikten sonra gelin hep birlikte modeli inceleyelim.

Neler değişti?

Önceki lansmanda siyah-kırmızı kombinasyonuyla dikkatleri üzerine çeken GTI versiyonu bu kez oldukça derin bir mavisiyahı tercih etmiş. Arka taraftaki LED stop müdahalelerinin oldukça ufak çaplı olmasına ek olarak, çok köklü değişikliklere yer verildiğini söyleyemeyiz.

Standart 308 makyajlandığında (takriben 1 yıl önce) güncellenen motor ve şanzıman kombinasyonları dikkat çekiyordu. GTİ versiyonunda ise motorda herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

Otoritelerin çoğunluğu modelin güncel 1.6 litrelik 270 beygir ve 330 Newton metre tork üreten üniteyle kombine edileceğini düşünüyor. Peugeot Sport mühendisleri aynı üniteden 290 beygir ve 350 Nm güç aldıklarını söylediklerinde ise kafalar karışıyor.

Kim bilir belki de bir sonraki adım 308 R’dır…

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Makyajdan spor paketi varmışta onu yapmışlar gibi 😀 Pejo-citroen in işi belli olmaz bazı arabaları makyaj ile geriye gidiyor 😀

  2. Peugeot 308 zaten çok yakışıklı bir otomobildi, araç makyajla birlikte daha da güzel bir görünüme kavuşmuş. Makyaj Peugeot 308’e yaramış..!

  3. Izgara ve farın altında olup sis farı mı sinyal mi olduğunu cozemedigim ışık güzel olmuş

  4. Bence eskisinin tek eksi yönü arka baş ve diz mesafesi idi. keşke boyutlarıyla biraz oynayıp mesela 10 cm kadar boyunu uzatıp bunu diz mesafesine yansıtmış olsalardı. İŞTE O ZAMAN SINIFINDA RAKİPSİZ BİR ARAÇ OLURDU.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu