Haberler

Audi Sport’tan Formula E’ye Geçiş Videosu




Daha önce bu haberde bahsettiğimiz gibi, Audi WEC mücadelesinden ayrılma kararı almış; Porsche de buna yönelik bir “hoşçakal” videosu hazırlamıştı. Bu sefer de Audi Sport, bu ayrılığı kendi açısından özetleyen bir video hazırlamış.

“Değişim”

Audi’nin “Değişim” olarak adlandırdığı videoda WEC’ten Formula E’ye yaptıkları geçiş sembolize ediliyor. Audi’nin WEC macerasından kesitlerle başlayan videoda, pistte turlayan R18 e-tron “değişim” için pite çağrılıyor. Normal bir pit gibi başlayan “değişim”, Aracın R18 e-tron’dan Audi’nin Formula E aracına dönüşmesiyle sonlanıyor. Videonun sonunda geçen “Progress feels electric” “Gelişmek elektrik gibi hissettiriyor.” yazısı ile de Audi’nin gelecekte elektriğe verdiği önem gözler önüne seriliyor.

Senelerce WEC’de yarışarak teknolojilerini geliştiren, yarış araçlarında kullanılan teknolojileri diğer otomobillerine de uygulayan Audi; bu hamlesiyle gelecekte elektrikli otomobillerin ne kadar önemli bir rol oynayacağını da gözler önüne seriyor. Audi’nin bu hamleyle Formula E’de geliştirecekleri teknolojileri yakın gelecekte diğer otomobillerine de aktarmayı hedeflediği açık.

Audi ve WEC

Lemans 24 Saat Yarışını 2010’da R10 TDI ile kazanarak ilk defa bu yarışı dizel bir araçla kazanan Audi, bu başarısını takip eden senelerde de devam ettirmesi Audi’nin adını efsaneler arasına hızla yerleştirdi. 2009 senesinde Peugeot’un dahil olmasıyla birincilik pozisyonunu kaybeden Audi, daha sonraki senelerde R15 modelleri ve e-tron hibrit modelleriyle yine lider konumuna geri dönmüştü.

Le Mans winning Audi prototypes (2000-2014)

Porsche’nin WEC’e geri dönüş yapması sonrasında Audi ve Porsche’nin neler yapacağı tartışılmaktaydı. VW grubunun iki takımının birbirine karşı mücadele etmesi biz seyircileri memnun etse de bunun uzun soluklu olmayacağı her zaman akıllardaydı. Porsche’nin 2014’de WEC yarışlarına geri dönmesinin ardından 3 sezon devam eden Porsche ve Audi mücadelesi Audi’nin Formula E için WEC’i bırakmasıyla sona erdi.

WEC’in en başarılı takımlarından Audi Sport’un ayrılması tabiki de motorsporları fanlarını bir hayli üzdü. Özellikle geçtiğimiz senelerde Porsche’nin de dahil olmasıyla beraber Audi, Porsche ve Toyota arasındaki mücadele motorsporları takipçilerinin ağzını sulandırmaktaydı.

Her ne kadar Audi Sport gibi efsaneleşmiş bir takımın WEC’i bırakması bizleri üzse de Formula E’deki mücadelelerini izlemeyi iple çekiyoruz.

Arda Celik

Çanakkaleliyim, İstanbulda yaşıyorum. Otomobil sevdam nerde ne zaman başlamış bilmesem de kendimi bildim bileli otomobillere aşığım. Alfa Romeo, Porsche ve Volvo en sevdiğim firmalar. WEC yarışlarını takip ediyorum. Otopark.com'u uzun süre takip ettikten sonra bir yardım eli de ben uzatayım diyerek giriştiğim bu macerada, umarım beraber güzel işlere imza atacağız.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Audi bizim ülkede malesef arabadan sayılmıyor 🙂 Varsa bmw yoksa mercedes. Audi yi vw gibi görüyorlar. Otoparkın testlerinde bile bir f10 nun rakibi w213 e kasayı söylüyorlar. Bu doğuş gruba karşıtlığınızdanmı yoksa bilinçli yapılan birşey mi bilinmez ama şu iyi bilinmeli ne kadar sevmesenizde bmw ye de mercedes ede rakip..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu