FeaturedHaberler

695 Rivale bugüne dek üretilen en sofistike Abarth




Fiat, Riva ile ortaklığını kutlamaya devam ediyor ve bunun için 500’e sürekli yeni versiyonlar ekliyor. Yeni 500’lerden sonuncusunun ismi Abarth 695 Rivale.

695 Rivale en sofistike Abarth

Marka tarafından “en sofistike Abarth” olarak tanımlanan otomobil coupe ya da cabriolet gövde seçeneklerine sahip. Otomobil iki karoser seçeneğinde de Riva Sera Mavisi ve Köpekbalığı Grisi‘nden oluşan çift renk kombinasyonuyla alınabilecek.

Yeni Abarth ayrıca zümrüt yeşili çift şeride, satin krom kapı kolları ve arka plakalığa, Riva 56 Rivale yatlarından ilham alan çeşitli dekorasyonlara ve “695 Rivale” logolarına sahip. Dış görünüşü tamamlayan diğer detaylar ise 17 inçlik Supersport jantlar, Koni süspansiyonlar, Akrapovic egzoz ve Brembo frenler.

İçerisi de “denizci”

Denizci teması” iç mekanda da devam ediyor: Otomobilin trimleri maun ya da karbon kaplı seçilebiliyor, koltuklar, kapı içleri ve gösterge tablosunun üzeri mavi deri kaplı, direksiyon mavi/siyah deri, direksiyon üzerindeki logo ve vites topuzu ise maun.

İç mekanda Rivale’ye özgü numaralandırılmış özel bir plaka bulunuyor ve eğer müşteri isterse bu plakaya Rivale yatının ismini de yazdırabiliyor. İç mekanda Rivale’ye özgü olmayan tek detaysa Android Auto ve Apple CarPlay destekli 7 inç’lik Uconnect multimedya sistemi.

Yeni Abarth’ın kalbinde 1.4 litrelik turboşarjlı ünite yatıyor. Motor, ürettiği 180 HP güç ve 250 Nm tork ile otomobili durağan halden 5.7 saniye içinde 100 km/s hıza çıkarabilirken, maksimum 225 km/s sürate ulaştırabiliyor.

695 Rivale’nin yanında bir de, Riva markasının 175. yaşını kutlamak için Abarth 695 Rivale 175 Anniversary modeli de tanıtıldı. 350 adetle sınırlı otomobillerden yarısı coupe, yarısı cabriolet gövdeye sahip olacak.

Kaynak: Carscoops

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu