FeaturedHaberler

Tamamen yenilenen Volkswagen Polo tanıtıldı!




Uzun süredir beklenen yeni Volkswagen Polo, sonunda örtüsünü kaldırdı. Devrimsel sayılabilecek yenilikler ile beraber gelen yeni Polo’nun bütün detayları haberimizde!

Yeni Volkswagen Polo sınıfının kurallarını değiştiriyor!

Volkswagen’in MQB A0 platformu üzerinde yükselen yeni B-hatchback modeli, şimdiye kadar üretilen en büyük Polo olarak dikkat çekiyor. 4053 mm uzunluğa sahip olan otomobilin dingil mesafesi 94 mm uzatılmış. 351 litrelik bagaj hacmi ise selefine göre %25 daha fazla yükleme yapma imkanı sunuyor.

Yeni Volkswagen Polo, tasarımsal olarak abisi Golf’ten bir hayli kopya çekmiş. Aracın ön yüzünde LED farlar ve panjur boyunca uzatılan çıta Volkswagen Golf’ü andırırken, arka bölümde bizleri bambaşka bir çizgi karşılıyor.

Dinamik iç mekan özellikle gençleri kendisine çekecek!

Volkswagen Polo’daki asıl değişiklik iç mekanında gerçekleşmiş. Neredeyse tamamen yenilenen ve gençleşen iç mekanda renk kişiselleştirmesi yapılarak genç bir görünüm sağlanabiliyor. 3 farklı ambiyans renk seçeneğinin yanı sıra 11 farklı koltuk döşemesi seçilebiliyor.

Şehir içi acil durum frenleme, yaya takip ve lastik basınç takip sistemi gibi üst segment otomobillerde bulunan özellikler yeni Polo’da standart olarak sunuluyor. Adaptif hız sabitleyici, anahtarsız giriş-çalıştırma, kablosuz telefon şarjı ve park asistanı gibi opsiyonlar ise donanım kataloğunu zenginleştiriyor. Standart olarak 6.5 inçlik bilgi ekranıyla beraber gelen otomobilde 8 inçlik multimedya sistemi de opsiyonel olarak sunulmuş.

Kullanıcıları geniş motor seçenekleri bekliyor

Volkswagen Polo’nun kaputunun altındaki motor seçenekleri ise bir hayli geniş. Tam olarak 9 adet motor seçeneği ile satışa sunulacak olan otomobilin 1.0 litrelik benzinli motoru 65 beygirden 115 beygire kadar geniş bir seçenek sunuyor. 150 beygirlik 1.5 TSI motorda yer alan silindir pasifizasyon özelliği, sürücülerin sakin kullanımda daha az yakıt tüketmelerini sağlayacak.

Dizel tarafında ise 80 ve 95 beygir gücündeki 1.6 TDI motorlar kullanıcıları bekliyor olacak. Trendline, Comfortline, Highline, Beats ve R-Line olmak üzere 5 farklı donanım paketi bulunan yeni Polo, Avrupa’da 12.795 Euro’dan başlayan fiyatlar ile en geç yıl sonuna kadar satışta olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=-5jJOnVVZ6o

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Aktif bir Polo kullanicisi olarak bu yenisini cok begendim. Fakat soyle de bir gercek var, VW bu kadar donanimi ve opsiyonu kesinlikle makul fiyatlara vermeyecek. Orta dolulukta bir Polo alayim deseniz 85-90 bin TL bandinda bi deger bicecekler ki bu da o cok sevdigim Polo’ya deger mi dedirtiyor banac 🙁

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu