FeaturedHaberler

2018 Yamaha Star Venture açığa çıktı




Sport touring segmentinde FJR 1300 ve Tracer 900, cruiser segmentinde ise V Star 1300 gibi modellere sahip Yamaha, gözünü yükseğe dikti. Honda’nın Gold Wing’ine rakip olarak lüks touring segmenti için yeni bir model; Star Venture.

Gold Wing’e büyük bir rakip, Star Venture

Yamaha pazarlamacıları, touring müşterileri ile iletişime geçip isteklerini sordular. Müşteriler Harley gibi sürüş keyfine, BMW ve Honda gibi modern ve lüks bir seyehat motoru istediklerini belirttiler. Yamaha Motosiklet Üretim Hattı Müdürü Derek Brooks, hem sürüş keyfinin hem de modernlik ve lüksün olacağı bir motosiklet üreteceğiz dedi.

Yeni Star Venture’nin Kuzey Amerika ve Avrupa pazarını hedef alarak üretilecek olmasıyla, Yamaha “Transcontinental Touring” olarak adlandırdığı lüks touring kategorisine cesur bir adım atıyor. Yolları eskitirken size yardımcı olacak dokunmatik bilgi ve eğlence sistemi, elektronik seyir defteri, çekiş kontrolleri, elektrikli ön cam, ısıtmalı elcikler, durağan haldeki manevraları kolaylaştırmak için konulan bir elektrik motoru ve bol bol eşya koyma yeri gibi özellikler lüks kavramını arttıran özellikler.

113 Kübik İnç

Motosikletin kalbini oluşturan motoru, yaklaşık 80 beygirlik 1854cc hava soğutmalı bir V-Twin. 25 litrelik yakıt deposu bulunan motosiklet, 6 vitesli şanzıman ile gücünü yola aktarıyor. Başüstü şekilde yerleştirelen valf motorun sıcaklığını ve titreşimini engellemek için koltuk özel olarak dizayn edilmiş. Yamaha motorun tepe kamlarının olmadığını vurguluyor. Kuru karter yağlamasıyla birlikte ağırlık merkezi aşağıya çekilmiş oluyor. 4 valfli motor, 2750 rpm’de 120km/s hızda ilerlemeye imkan veriyor. 2500 rpm’de ise motor 170 nm tork üretiyor.

Motorun her iki yanına takılan 375 watt’lık elektrikli motor sayesinde ilk kalkışlardaki manevralar, elcik ısıtmalar ve elektrikli ön cam gibi özelliklerin gücü buradan sağlanıyor. Sure park assistant adı verilen bu özellik sayesinde motosikleri park etme, ileri geri hareket gibi senaryolar artık daha kolay.

Tasarım

Star Venture’nin tarzı beğenilerde farklılık oluşturabilir. Keskin çizgilerin hakim olduğu tasarım, Yamaha’nın SoCal’deki tasarım firması GKDI ile birlikte ABD merkezli. Yamaha yöneticileri, tasarımın bir Plymouth Barrauda “muscle” otomobili ve P-51 Mustang savaş uçağından ilham alındığını söylüyor. Tüm aydınlatmalarda ise LED kullanılmış.

Motosiklet ürün planlamadan Ruesch Venture için, “Bu motosiklet daha önce hiç sürmediğim, karanlıkta delik açan bir motosiklet, bu inanılmaz bir şey” cümlesini kuruyor.

Lüks, konfor, kolaylık

Akıllı anahtar sayesinde bagaj kilitleri kontrolü, keyless go ve alarm özelliklerini barındırıyor. Koltuklar ayarlanabilme ve soğutma-ısıtma özelliklerini standart olarak sunuyor. Sürücünün ve yolcunun 17 inçlik sırt dayamasında da ısıtma özelliği bulunuyor.

140 litre saklama alanı bulunan bagajlar, 2 tane kapalı kaskı sığdırabilecek kadar geniş. Standart olarak sunulan 2 adet USB portu ve 12 V’luk bağlantı noktası bulunuyor.

USB portları Harman Kardon tarafından üretilen 7 inçlik LCD dokunmatik ekranına entegre edilebiliyor. Ayrıca bu sistem sesli komutlarla da kontrol edilebiliyor. Radyo ve müzik çalma sistemine sahip bu sistem ister hoparlörden istenildiği zaman da sisteme bağlanan kulaklık seti ile kullanılabilir.

Yeni şasi

Star Venture, tamamiyle yeniden üretilen aliminyum bir şasi ile geliyor. Alt şasi yağ deposu olarak kullanılıyor ve yağ miktarı uzun kullanım sağlanabilmesi için standartlara göre yaklaşık iki kat boyutuna getirilmiş.

Islak ağırlığı 434 kilograma yakın motosikleti 64 mm’lik ön çatal ve ayarlanabilir arka süspansiyon taşıyor.

130 70 18 ölçülerinde ön, 200 55 16 ölçülerinde ise arka lastikler kullanılmış ve Bridgestone Exedra marka lastiklerle geliyor. Ön tarafta 298 mm çift disk, arkada ise 320 mm ABS’li disk frenler mevcut.

Ağustosta satışta

Ağustos ayında satışa çıkacak olan motosiklet ülkemize ne zaman gelir bilmiyoruz. Ama sürücüleri heyecanlandıracak bir model olduğu kesin. Amerika fiyatı ise 25 000$ dolar olarak açıklandı.

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu