FeaturedHaberler

BMW X7 Konsept Frankfurt’ta tanıtılacak




BMW, şimdiye kadar üreteceği en büyük SUV’yi sonbaharda Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda tanıtmaya hazırlanıyor. Alman üreticilerin ev sahipliği yapacağı fuarda, X7 Konsept ‘in yanı sıra yeni 6 GT, i3 S ve X3’ü de tanıtması bekleniyor.

X7 Konsept ilk 7 kişilik BMW

Yeni SUV üç koltuk sırasına sahip olacak, bu da otomobilin BMW’nin ilk yedi koltuklu modeli olacağı anlamına geliyor. Donanım anlamında da yeni SUV’nin, Range Rover’ın Autobiography serisine yakın dolulukla olacağı bekleniyor. Yani X7, BMW’nin bu zamana kadarki hem en büyük hem de en lüks otomobili olacak.

Benzinli, dizel ve plug-in hibrit

Yeni SUV’nin motor seçenekleri altı ve sekiz silindirli benzinli ve dizellerden oluşacak. 30d, 40d ve 50d modellerinde 3.0 litrelik altı silindirli dizel ünitenin farklı varyasyonları kullanılacak. xDrive50i varyasyonunda ise, tıpkı X6’da olduğu gibi 4.4 litrelik çift turbo V8 ünite görev yapacak.

Bavyera’lı üreticinin otomobili geleneksel motorların yanında bir plug-in hibrit versiyonla da satması bekleniyor. Bu versiyonda 740e‘den bildiğimiz 255 HP’lik 2.0 litre BMW TwinPower Turbo benzinli ünite ve ona 111 HP ile eşlik eden eDrive elektrik motorunun kullanılması bekleniyor. Otomobil bu ikiliyle toplamda 322 HP güce sahip olacak.

Yeni amiral gemisi olacak

Yedi koltuklu X7, ABD ve Çin pazarı düşünülerek geliştirilen bir model. Ancak BMW Satış ve Pazarlama Direktörü Ian Robertson otomobilin Birleşik Krallık’ta da satılacağını geçtiğimiz sene doğrulamıştı. BMW, X7’nin ürün gamının amiral gemisi olmasını istiyor ve bu otomobille müşterilerine 7 Serisi’nden bile daha üst düzey bir deneyim sunmak istiyor.

Kaynak: BMWBlog

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Araç 7 koltuklu BMW SUV mantelitesinde olursa yeni bir model olmaktan öteye geçemez. Yalnız ön panjur keskinlikle beraber Rolls Royce a benzemiyotkae keskin bir on panjur ile daha sert hatlarla Rolls Royce umsu bir SUV yapabilirler inşallah öyle olur.

  2. Cadillac Escalade, GMC Yukon, Lincoln Navigator gibi kaslı Amerikalıların yanında emsali bile okunmaz. Cadillac, GMC, Lincoln’un yanında BMW oyuncak gibi kalır Cadillac da, Lincoln de ülkemize gelsende milletimiz araba nasıl olurmuş bir görsünler. Cadillac ve Lincoln’un yanında Audi, BMW, Mercedes sadece birer oyuncaktır

  3. Amerikan ve Japon devlerinin yanında Audi’nin, BMW’nin Mercedes’in emsali bile okunmaz. Ama gelde anlat bizim halkımız anlamaz ki. Bizim halkımız malesef dünyayı sadece bu üç markadan ibaret zannediyor yazık. Dünya sadece bu üç markadan ibaret değildir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu