Haberler

Gogoro Smartscooter 2 açıklandı




EICMA motosiklet fuarında görücüye çıkan akıllı scooter Gogoro’nun ardından, işler yolunda gitmiş olacak ki şirket ikinci modelin detaylarını açıkladı. Değiştirilebilir batarya gibi özelliğinin yanına ikinci modelde şirkete göre çalınamaz bir model geliyor!

 

Teknik veriler

Gogoro Smartscooter, HTC ile birlikte geliştirilen orijinal modelle aynı performans istatistiklerine sahip. Ağırlığı pillerin durumuna göre 110 – 115 arasında olarak değişiyor. 6.4Kw G2 motoru, scooteri 4,3 saniyede 50 km/s hıza çıkarıyor. Son hız ise 88km/s. Motosikletin menzili yaklaşık 110 km, ancak diğer elektrikli araçların aksine pillerin değişme özelliği sayesinde istasyonlardan alınacak dolu pilleri pil yuvalarına takabilirsiniz. Gogoro’nun merkezindeki Tayvan’da çeşitli kamuya açık yerlerde ve benzin istasyonlarında yaklaşık 500 pil yuvası bulunmaktadır. Ülkemize gelmesi halinde bu istasyonları özellikli İstanbul ve çevresinde görebileceğiz.

Yenilikler

Bi önceki Gogoro modeli tek kişilikken bu modelde koltuk sayısı 2 kişilik olarak ayarlanmış ve koltuk altındaki sele de 2 tane kask alabilecek kapasiteye sahip. Diğer değişiklik ise tekerlerde; 13 inç arka teker ve 14 inç ön teker yeni modelde sürüş konforunun artıran değişimlerden.

ÇALINMIYOR!

Scooter smart kelimesinin hakkını burad veriyor çünkü cep telefonunuza bağlanan motosiklet, telefonunuzun parmak izi okuyucusundan izin isteyerek motosikleti çalıştırıyor. Sizden habersiz anahtarınız alınsa bile parmak iziniz olmadan motosiklet yerinden hareket etmiyor.

 

Asıl şaka bu olsa gerek,

Tayvan’da üretilen ve satışa başlayan model, yakında Fransa, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde satışta olacak. Ve Avrupa’da yaklaşık fiyatı ise sadece 4500 TL civarlarında olacak. Ülkemize pek ithal edilmeyen elektrikli modellerin somut şekilde başarıları varken neden getirilmemekte ısrar ediliyor biz de anlam veremiyoruz.

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Merhaba
    Gogoro almayı düşünüyorum ülkeye nasıl getirebiliriz bir öneriniz varmı bunun için teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu