FeaturedHaberler

Hyundai i30 N TCR, test için 24 saatlik yarışa giriyor




Hyundai Motorsporları Takımı, lansman öncesi Yeni Hyundai i30 N TCR modeliyle ilk kez resmi bir yarışa katılıyor. Pist için tasarlanan ilk Hyundai Motorsport projesi i30 N TCR, 7-9 Temmuz tarihlerinde piste çıkıyor. Koreli üreticinin yeni yarış otomobili, İtalya’nın Misano Pisti’nde düzenlenen Touring Car Endurance Series 24H’de dişli rakipleriyle karşılacak.

Yarış Hyundai i30 N TCR için çok önemli

Hyundai N mühendisleri, yapacakları ölçüm ve AR-GE işlemleri için geleneksel test yöntemlerinin aksine resmi bir yarışı tercih ediyor. Bu yarış, Hyundai i30 N TCR için oldukça önemli. Aracın kondüsyonu, dayanıklılığı, tasarımı, aydınlatma ve yakıt sistemi zorluklarla mücadele edecek ve akabinde resmi model üzerindeki geliştirmeler için yol gösterici olacak.

i30 N bu sene sonuna kadar piyasada

Yarış otomobili, markanın gelecekteki yüksek performanslı N logolu ürün gamına yön verecek ve aynı zamanda 2017 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan i30 N için de önemli bir kilometre taşı olacak. Henüz homologe olmayan i30 N TCR, yarış sırasında TCR sınıfının bir parçası olmayacak ve GT4 otomobiller ile birlikte gruplandırılacak. Sonuç odaklı olmanın aksine, i30 N TCR ve takımın yarıştakı asıl amacı, otomobilin farklı koşullarda nasıl tepkiler verdiğini görmek olacak.

Kaynak: Hyundai Türkiye

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hyundai bugün ne yapsa hiç şaşırmam. Hyundai yakında LE MANS’a da el atarsa beni hiç şaşırtmaz. Hyundai bugün istese Porsche 911’e de Nissan GTR’a da rakip araç yapar ama yapmıyorlar işte yoksa Hyundai bugün her sınıfta araç üretebilir. Hyundai tecrübeye, kaliteye ve altyapıya sahip

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu