FeaturedHaberler

Jaguar XE SV Project 8 M3’ü unutturmaya niyetli!




Geçen ayki ön gösterimin ardından Jaguar XE SV Project 8 ‘i resmi olarak tanıttı. Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations tarafından geliştirilen model Alman hızlı sedanlara cevap niteliğinde. Otomobilin süperşarjlı 5 litrelik V8 motoru 600 HP güç üretiyor. Gücünü sekiz-ileri Quickshift şanzımanla dört tekerleğine birden aktaran “süpersedan”, 0’dan 100 km/s sürate sadece 3.3 saniyede çıkıyor ve son hızı ise 321 km/s.

Jaguar XE SV Project 8 bir çok geliştirmeye sahip

Bu değerler, otomobili kolaylıkla “süpersporlar ligine” sokuyor. Otomobil, “performanslı sedanların zirvesi” pozisyonunu hakedebilmesi için bir çok ekipmanla donatılmış.

Dış mekandan başlayacak olursak; otomobilin ön tamponu, arka tamponu ve kaputu karbon fiber. Ön tampondaki “splitter” ayarlanabiliyor, otomobilin altı tamamen düz, jantları 20 inç ve bagaj kapağının üzerinde yine ayarlanabilir karbon fiber bir spoyler bulunuyor.

600 beygiri kontrol altında tutabilmek için SVO mühendisleri standart XE’nin süspansiyonunu etraflı bir şekilde elden geçirmişler. Daha sert yayların kullanıldığı süspansiyon, ayarlanabilir “Sürekli Değişken Amortisörler“e sahip ve bu amortisörler pist için otomobili 15 mm’ye kadar alçaltabiliyor. Otomobile Elektronik Aktif Diferansiyel, yağ soğutucu sistem ve karbon seramik frenler de eklenmiş. Ayrıca otomobilde Formula-1 tipi “silisyum nitrür seramik” tekerlek rulmanları kullanılmış. F1 tipi tekerlek rulmanları bir yol otomobilinde ilk defa kullanılıyor.

Değişiklikler içeride de sürüyor

İç mekanda da otomobilin sportif imajına katkıda bulunan değişiklikler yapılmış. Alcantara kaplı direksiyon simidi, parlak karbon trimler bunlardan yalnızca ikisi. Otomobil normalde dört kişilik, ancak opsiyonel Pist Paketi‘yle sipariş edilirse arka tarafa gelen takla barıyla birlikte arka koltuklar iptal oluyor, ön koltukların yerine ise dört noktadan bağlantılı yarış kemerlerine sahip karbon fiber yarış koltukları geliyor.

Otomobilin üretimi 300 adetle limitli olacak ve hepsi soldan direksiyonlu üretilecek. Ayrıca tam da tahmin ettiğimiz gibi bu “mega-sedan” pek de ucuz olmayacak: Otomobilin İngiltere fiyatı 149,995 GBP‘den başlıyor!

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sonra dan kedi şeyi gibi fırlıyorlar M3'ü unutturmaya çalışıyorlar.Artık kült olmuş bir modeli nasıl unutturacaklar çok merak ediyorum.Bu sınıfın kralları c63 ve m3.Kolay kolay bu algıyı kıramazlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu