FeaturedHaberler

Mercedes AMG Petronas zafer serisini Bakü’de de sürdürmek istiyor




Formula 1’de 2017’nin sekizinci yarışı olan Azerbaycan Grand Prix’i heyecanı bugün (Cuma) başlıyor. Toplam 51 turdan oluşan, 306.049 km’lik yarışa Mercedes AMG Petronas, üst üste 2 zafer için geliyor. Bakü Şehir Pisti’nde bugünkü antrenman turlarıyla başlayacak hafta sonunda Mercedes AMG Petronas’ın hedefi Kanada’da elde ettiği ritmi Bakü’de de sürdürmek. Montreal’de üst üste üç yarış kazanarak, pilotlar sıralamasında liderle arasında farkı eriten Lewis Hamilton, Azerbaycan’da da kazanarak serisini sürdürmek istiyor. Valtteri Bottas ise kariyerinin ikinci yarış zaferine ulaşmak için mücadele edecek.

Lider Mercedes AMG Petronas

Azerbaycan GP’i öncesinde Mercedes AMG Petronas 222 puanla markalar sıralamasında liderliği elinde bulunduruyor. Hamilton, 129 puanla pilotlar sıralamasında ikinci, Bottas ise 93 puanla aynı sıralamada üçüncülüğü elinde tutuyor.

“Geçmiş başarılar gelecek yarışı kazandırmıyor”

Geçmiş başarıların gelecek yarışı kazandırmadığını dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff “Monako sonrası yaptığımız ayarlamaların ardından Kanada’da istediğimiz sonuçları aldık. Şimdi bu ivmemizi Bakü’de de sürdürmek istiyoruz. Bu sezon her yarışı tek tek ele almamız gerekiyor. Her yarışta ayrı teknik ayarlarla mücadele ederek kazanmayı hedefliyoruz. Uzun bir şampiyona ve iyi zamanlarımız da olacak, kötü zamanlarımız da. Bunun elbette farkındayız. Lewis Hamilton, takıma katıldığı beş yılın içinde en iyi form durumuna sahip. Sadece Kanada’da elde ettiği zaferden dolayı değil, kötü şartlarda da en iyisini yapmayı biliyor. Bottas da bu sezonki beklentileri fazlasıyla aşmış durumda. Pole pozisyonunda yer aldı, yarış kazandı. Lewis ile başa baş mücadele ediyor. Bu yıl Bakü’nün ikinci senesi. Geçen sene ne ile karşılaşacağımızı bilmiyorduk. İlk tecrübemizde pisti oldukça başarılı buldum. Bu yıl da podyumun en üstünde yer almak istiyoruz” dedi.

Azerbaycan Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

23 Haziran 2017 Cuma;

  • 00- 13.30 1. Antrenman Turu
  • 00- 17.30 2. Antrenman Turu

24 Haziran 2017 Cumartesi;

  • 13:00- 14:00 Antrenman Turu
  • 16:00- 17:00 Sıralama Turları

25 Haziran 2017 Pazar;

  • 16:00 Kanada Grand Prix

Kaynak: Mercedes-Benz Türkiye

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu