FeaturedHaberler

Rolls Royce Dawn’ın karanlık tarafı: 593 HP’lik Black Badge




Rolls Royce, geçen seneki Cenevre Otomobil Fuarı’nda Ghost ve Wraith’in Black Badge versiyonlarını tanıtmıştı. RR, şimdi de üstü açık Dawn’ı bu seriye katıyor. Bu hafta Goodwood Hız Festivali’nde tanıtılacak olan Black Badge Dawn, isminden de anlaşılabileceği üzere tamamen siyah. Tıpkı diğer “siyahi” kardeşleri gibi bu otomobilde de gözle görebildiğinizden fazlası var.

Dawn, Black Badge ile daha sportif

Kaputun altındaki 6.6 litrelik V12 motor bu versiyonda, 593 HP ve 840 Nm ile, Ghost ve Wraith’te sunulan 603 ve 624 HP’lik motorların biraz gerisinde kalsa da, normal Dawn’dan 30 HP fazla güç ve 60 Nm fazla torka sahip. Bu geliştirmeler, otomobilin 633 HP’lik Bentley Continental GT ile rekabetini kızıştırıyor.  Üstsüz Rolls’un süspansiyonu, şanzımanı, direksiyonu ve gaz tepkisi standart modele göre daha sıkı, frenleri daha büyük ve değişken egzoz sistemine sahip. Otomobil tüm bu geliştirmeler sonucunda daha sportif bir hissiyata sahip.

Spirit of Ecstasy bile siyah!

Mekanik geliştirmelerin yanında tabi ki bir çok görsel farklılık da bulunuyor. Dawn’ın bu özel modeli, Rolls Royce’un “opak bir renk için bugüne dek uygulanan en yorucu ve detaylı boyama sürecine sahip” dediği özel bir siyah renge sahip. Normal modelde krom olan tüm detaylar siyaha boyanmış; buna kaputun ucundaki meşhur “Spirit of Ecstasy” de dahil. Tavan siyah kumaş ile, iç mekanın geri kalanı ise siyah deriyle kaplı. Bir çok krom detay dışarıda olduğu gibi içeride de siyah; ancak kontrast olarak turuncu renge yer verilmiş.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu