Haberler

Skoda Kodiaq, EuroNCAP’tan tam not aldı!




EuroNCAP, mevcut standart ve düzenlemelere göre dört yeni modeli değerlendiren son test sonuçlarını açıkladı. Skoda Kodiaq, çarpışma testlerinden 5 yıldız alarak güvenlik başarısını ispatladı.

Skoda Kodiaq güvenliği elden bırakmıyor!

Standart güvenlik donanımlarıyla teste katılan Skoda Kodiaq, yetişkin yolcu korumasından 92 puan aldı. Çocuk yolcu kategorisinde 77 puan alan otomobil, yaya güvenliği kategorisinde yeterli ölçüde koruma sağlayarak 71 puan kazandı. Son olarak güvenlik yardımcısı kategorisini ise 54 puan ile kapatan Kodiaq’ın şerit takip desteğinin olmaması bu kategoriden düşük puan almasına sebep oldu.

Kodiaq ile beraber standart güvenlik donanımlarıyla gelen Mini Countryman da 5 yıldız almaya hak kazandı. Otomobil yetişkin yolcu güvenliğinden 90, çocuk yolcu güvenliğinden 80, yaya güvenliğinden 64 ve güvenlik yardımcılarından 51 puan topladı.

Yeni Suzuki Swift güvenlikten sınıfta kaldı!

Test sonuçlarında 5 yıldız alan otomobillerin yanı sıra ortalama performans gösteren modeller de vardı. Nissan Micra, standart güvenlik donanımlarıyla 4 yıldız almaya hak kazanırken güvenlik paketiyle 5 yıldızı tamamladı. Yeni Suzuki Swift ise standart güvenlik donanımıyla katıldığı testte güvenlik yardımcılarının eksik olmasından dolayı 3 yıldızda kalırken, özerk acil durum fren sistemi eklenen güvenlik paketiyle beraber 4 yıldız alabildi.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu