Haberler

Triumph Moto2’nin yeni tedarikçisi




Triumph sonunda MotoGp için gelen yoğun taleplerin olduğunu ve Moto2 için yeni bir motor üreteceklerini duyurdu.

İngiliz üretici birinci sınıf yarışa inanılmaz derecede cesur bir adım atarak Honda’nın yerini alıyor.

Yoldan gelen güç

Moto2’ye 3 yıllık anlaşma ile verilecek olan motor, Street Triple RS’ten alınma 765cc yol motorundan alınma ve üzerindeki değişiklikler oldukça az.

 

Triumph, motorda 121 beygir ve 77 nm’lik verilerin olduğunu iddia ediyor (MCN dyno testinde 125.8 beygir ve 80 nm olarak ölçmüş). Fakat Moto2 motoru için değerler Triumph tarafından daha fazla nefes aldırılarak, daha fazla yakıtla ve daha az kısıtlama ile 131 beygir ve 80 nm çıkarılacak. Giriş ve egzoz subapları stok motora göre daha büyük olacak. Bazı yaylar ve supaplar titanyum malzemeyle yer değiştirecek ve motor henüz açıklanmayan daha fazla devir sayısına ulaşacak. Daha fazla devirle daha çok hız sağlanacak.

Diğer değişimler, ayarlanabilir bir FCC kısaltıcı debriyaj ve bir yarış kiti alternatörü. Karter hacmini korumasına rağmen, daha düz bir simetrik profile dönüştürülerek yeniden tasarlandı.

Geliştirme aşaması

Moto2 motosikletlerinin ızgaralarında “Powered by Triumph” etiketlerini görmemize daha uzun bir yol var. Şaşırtıcı bir şekilde, ilk görüşmeler bir yıl önce gerçkleşti. Ama Street Triple modeli 3 sene önce geliştirilmeye başlandı. Yani akıllara şu soru geliyor, zaten Triumph’ın hedefinde Moto2 var mıydı? Şirketin İngiltere’deki fabrikasında Moto2 motorunun başında en iyi 6 mühendis bulunuyor ve geliştirme için hala 12 ayları var. Daha nasıl değişiklikler karşımıza çıkacak heyecanla bekliyoruz.

Peki yeni Daytona 675 nerde?

Şirket yeni çıkaracağı motor ve şasiyle birlikte “bizce” Daytona 675’i de çıkaracak. Şirket, Daytona 765 ne zaman gelecek sorusuna kısa bir sessizlikten sonra “Ürün planları hakkında yorum yapmıyoruz” şeklinde cevap vermiş.

6752lik motor Euro 4 kritererini karşılamıyor fakat 2019’a kadar bazı ülkelerde haa satışı yapılabilecek. Yine aynı yıl ise Triumph, Moto2’de dünya yarış sahnesinde patlama yaratacak.

 

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu