FeaturedHaberler

2018 BMW X4 M40i, güncel X4 ile yan yana görüntülendi




Yeni BMW X4 M40i, kamuflajlı olarak güncel X4 ile yanyana test edilirken görüntülendi. Güncel modelin ömrünün pek uzun olmadığını ortaya çıkaran fotoğraflar ABD’li PalBay SpyShots tarafından çekilmiş.

X4 M40i daha sportif çizgilere sahip olacak

Mercedes GLC Coupe’ye direkt rakip olan X4, yeni modelinde geniş böbrekleri ve daha belirgin farları sayesinde daha agresif görüneceğe benziyor. Yeni crossover aynı zamanda genel olarak daha belirgin hatlara ve gövdeye entegre arka spoylere sahip.

Yeni tasarımla birlikte iç hacim de genişleyecek

Tasarımcılar yenilenen otomobilin proporsiyonlarını değiştirerek daha “bütün” görünen bir gövde ortaya çıkarmışlar. Yeni tasarım daha iyi görünmesinin yanısıra otomobilin aks açıklığının da artmasını sağlayarak, muhtemelen daha geniş bir iç hacmi de mümkün kılıyor.

Görüntülenen otomobilin, sportif görünen tamponları ve mavi fren kaliperleri dolayısıyla performans odaklı M40i modeli olabileceği düşünülüyor. Ayrıca modele özgü olduğu tahmin edilen egzozlar da sportif görünen detaylar arasında.

BMW şimdilik yeni X4 hakkında fazla ipucu vermese de, X3 üzerine temelleneceğini ve CLAR platformu üzerinde yükseleceğini biliyoruz.

Motorlar belli değil, M versiyonu beklentiler arasında

Motor seçenekleri henüz doğrulanmadı, ancak 248 HP / 349 Nm güç ve tork değerlerine sahip 2-litrelik dört silindirli TwinPower Turbo benzinli ünitenin seçeneklerden biri olması bekleniyor. X4 M40i’nin ise yine 3-litrelik altı silindirli TwinPower Turbo üniteyle devam edeceğini söylemek mümkün. BMW’nin ilerde 400 HP civarında güç üretecek bir X4 M modelini tanıtması da beklenen gelişmeler arasında.

Kaynak: Carscoops

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu