FeaturedHaberler

Ford yeni Fiesta ‘yı Avrupa’da satışa sunuyor




Ford, yeni Fiesta ‘yı sonunda Avrupa’da satışa sunuyor. Firma, yeni modelin B segmentinin teknolojik olarak en gelişmiş otomobili olacağını iddia ediyor. Yeni otomobil, Titanium, ST-Line, premium Vignale ve ekonomik Style versiyonlarıyla satışa çıkıyor.

Fiesta ST ise, crossover Fiesta Active ile birlikte gelecek sene müşterilere sunulacak. Ford, gelecek yıllarda Active ismini kullanacağı crossover’ların sayısını arttıracağını da söylüyor.

Yeni Fiesta her ihtiyaca uygun

Ford Orta Doğu, Afrika ve Avrupa sorumlusu Steven Armstrong, “Artık herkes için bir Fiesta seçeneğimiz var. Küçük segment müşterilerinin birkaç yıl önce sadece hayal edebileceği teknolojiler ve donanımlar yeni Fiesta’da artık alınabiliyor.” diyor.

Ford yeni küçük otomobilinde kalite algısını da arttırıyor. Otomobilin iç mekanı önceki modelden hem malzeme kalitesi, hem de üretim kalitesi olarak daha üstün. Ayrıca yeni model eski Fiesta’ya kıyasla çok daha fazla iç mekan kişiselleştirme seçenekleri sunuyor.

Ford ayrıca bir çok sürüş asistanını da Fiesta’nın donanım listesine ekliyor. Yayaları fark edebilen kaza önleme asistanı, aktif park yardımı, trafik levhası tanıma özelliği ve adaptif hız sabitleme, yardımcılardan yalnızca birkaçı.

Fiesta’nın bilgi ve eğlence sistemi de güncelleniyor; yeni model Ford’un SYNC3 sistemine sahip olacak. Android Auto ve Apple CarPlay destekleyen ve sesli komut özelliğine sahip sistem, 6.5-inçlik dokunmatik ekrandan kontrol ediliyor. Ford, bu ekranın rakiplerden daha parlak olduğunu ve sınıfının en yüksek çözünürlüklü ekranı olduğunu iddia ediyor.

Geniş motor yelpazesi

Benzinli motorlar 1.1 ve 1.0 litrelik ünitelerden oluşuyor. 1.1 litrelik motor giriş versiyonlarında 70 ya da 85 HP’lik varyasyonlara sahip. 1.0 litre EcoBoost ise üç farklı versiyonla sunuluyor: 100, 125 ve 140 HP‘lik EcoBoost motorlar standart olarak altı-ileri manuel şanzımanla alınabiliyor. 100 HP’lik versiyonda altı-ileri otomatik şanzıman opsiyonel olarak alınabiliyor. Dizel tarafında ise 1.5 litre TDCi 85 HP güç üretiyor. Dizel ünitenin 120 HP‘lik bir versiyonu da seçeneklere ekleniyor.

Yeni Fiesta’nın Birleşik Krallık’ta önümüzdeki ay 12,715 GBP‘den satılmaya başlanması bekleniyor.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

19 Yorum

  1. Vignale ve St paket ' eh işte ' dedirtse de titanium versiyon kötü. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama tasarım benim için net kötü. Hiç heyecanlandıran, dönüp tekrar bakmayı isteyeceğim bir hali yok.
    Bununla beraber bazı yabancı otomobil basın organlarının ilk sürüş olarak belirttiği kadarıyla eskisinden daha dinamik, zevkli ve sportif bir sürüşe sahip olduğu yönünde.

  2. resimleri görünce fark ettim yeni polo bildiğin yeni fiesta olmuş. Ortadaki ekranı konsola gömülü olsa aynısı

  3. Beğenemedim ya ısrarla baktım baktım ısınamadım.Gri renkli teneke cantlısını görmek lazım

  4. Dışını beğendim. Arkası b-max'e benzemiş (ki onu beğeniyordum). İçini ekrandan dolayı beğenmedim, emanet gibi değilde gömülü olsaydı o da güzel olacaktı. Ekran dışında içini de beğendim (araç içlerinde beğenmediğim ikili: piano black ve emanet ekran).

  5. Yahu bu araba tanıtılalı kaç ay oldu, bana mı öyle geliyor yoksa satışa çıkması gecikti mi

  6. alfhonso demiş ki:

    Yahu bu araba tanıtılalı kaç ay oldu, bana mı öyle geliyor yoksa satışa çıkması gecikti miHepsini görüntüle…

    Baya oldu bende unutmuştum 😀

  7. Eski kasadan iyi olarak bir tek arabanın ''dashboard'' kısmını sevdim eskiden adamın üstüne üstüne gelen o kabarık göğüslerden vazgeçtikleri iyi olmuş dış tasarıma gelince de malesef eski kasası kadar albenili durmuyor özellikle ön tarafı çok fazla feminen duruyor açıkcası benim fiestadan beklediğim sürüş olduğu için çok da fazla umursamıyorum ama keşke tasarımı azıcık daha özenilerek yapılsaydı…Aslında biraz düşündüm de şimdi sürüşünün iyi olması bekleniyor ama tasarım yönünden yine de hep eksik gelecek belki de makyajı bekleyecek aslında ülkemizde böyle azıcık feminen görünmesi iyi bir şey en azından apaçilerin eline düşmez.

  8. Ön tasarım bana 2011 model aston martinleri hatırlattı oldukça beğendim. Yalnız gerek arka gerek iç tasarım felaket ötesi bedava verseler binmeye utanılır. Ah be ford halbuki fordları severim.

  9. İçi çok hoşuma gitti benim. Fiesta'nın oturuş pozisyonunu çok seviyorum ben her şey elinin altında direksiyon çok iyi.

  10. 1.5 tdci 120 hp'lik motoru ucuz değil ama nispeten uygun fiyatlı alabiliyor olsaydım, bu ısınamadığım tasarımı görmezden gelebilirdim belki.

  11. CenkGs demiş ki:

    1.5 tdci 120 hp'lik motoru ucuz değil ama nispeten uygun fiyatlı alabiliyor olsaydım, bu ısınamadığım tasarımı görmezden gelebilirdim belki.Hepsini görüntüle…

    O motoru ve powershift şansıma şanzıman bisiklete bile koysalar pahalı olur hocam 🙂

    Genel olarak ben sevdim. İ30 kadar gözüme batmiyor orta ekran

  12. fearlessleon demiş ki:

    O motoru ve powershift şansıma şanzıman bisiklete bile koysalar pahalı olur hocam 🙂

    Genel olarak ben sevdim. İ30 kadar gözüme batmiyor orta ekranHepsini görüntüle…

    Pahalı olacağını ben de tahmin ediyorum ama bir umut işte 🙂

  13. Kadran filan çok güzel olmuş da o ekran nedir yav berbat olmuş.Doblolara tofaşlara pioneer teyp takarlar içinden ekran çıkar açılınca böyle durur aynı bu şekil olmuş bence 🙂

    Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

  14. Ekran hakkaten emanet gibi durmasına rağmen eski Fiestayı kullanan biri olarak o ilkel çağdan kalan mavi ekran yerine ne koysalar benim için iyi olacaktı. O yüzden orasını çok yadırgamadım. Ne de olsa teknolojiyi daha yeni yeni kullanmaya başlıyorlar 🙂 Bence içini günümüz koşullarına getirip, dışta da yeni LED oyuncaklardan biraz serpiştirselerdi yerinde olabilirdi.(bkz. makyajlı Bmw 4 Serisi)

  15. Dış tasarım biraz değişik duruyor ama bence canlı görmek gerek. İç tasarım gayet güzel beni sadece düşündüren fiyatı ne olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu