Haberler

Motosiklet sürücülerini gerçekten rahatsız eden 6 şey




Motosiklet sürmenin keyfini, muazzamlığını, eşsizliğini anlattık hep sizlere. Dışarıdan mükemmel gibi gözüken bu ilişkinin içinde de aslında bazı rahatsız edici durumlar var. Bu problemlere rağmen hiç bir sürücü de kolay kolay motosikletten vazgeçmeyecektir.

1)Uzun hazırlanma ritüeli

Sabah evinizden çıktınız, motosikletinizin başında belki de güneşin aldında kaskınızı, montunuzu, pantolonunuzu, eldiveninizi giydiniz. Malesef otomobil gibi anahtarı çevirip gidelim değil. Bazen dakikaları bulabilir tamamen giyinmek. Ama o an o acı ve rahatsız edici gerçekle karşılaşırsınız. Motosikletin anahtarı cebinizde! O el eldivenle girmez o cebe, girse bile anahtarlık başka şeylere sıkışmıştır. Eldiven elden çıkmadan ve cep boşaltılmadan o anahtar çıkmaz.

2) Yanında ekipman taşımak

Sürmek için güzel bir gün. Arkadaşlarla plan yapıldı. Buluşma yerine gidildi. Eğer motosikletinizde yeterli yer yoksa, standart bir motosiklet sürücüsünün elinde bir kaski bir mont ve genellikle sırtında bir sırt çantası olacaktır.

 

3)Kaşıntı

 

Bunun için yapılabilecek bir şey yok. Kaşıntı kaçınılmaz ise, durup kaşıyacağız. Balaklavalar ve bandanalar saç kaşıntısını bir nebze önlüyor ama bazen de kişiye göre daha çok rahatsız edebilir.

4)Kramp

Uzun süreli şürüşlerde, bir de titreşim varsa motosiklette bacakları hissetmemeye başlarsınız. Ayaklarınızı uzatıp biraz kan gitsin derken bir anda istemsizce o his… Krampın ta kendisi. Motosiklet sürmeyen arkadaşlar için şöyle anlatalım; dalgalı denizde kramp ne demekse, motosiklet üzerinde kramp da öyle bir şeydir.

5)Hava tahmini uzmanlığı

Kaç yiğit tanıdık bu hava birazdan açar deyip yağmurluk giymeyen, kaç yiğit tanıdık hava çok soğuk değil deyip yazlık montuyla uzun yola çıkan, kaç yiğit tanıdık yağmurdan sonra üzerindekileri yağmur ekipmanlarını çıkarmayıp terden boğulan…Rahat sürüş için gerekirse durun ve gerekli ekipmanları giyinin veya çıkarın. Konforlu olmayan bir sürüş dikkat kaybına yol açmaktadır.

6)Rahatsız bir durum; popo

İster istemez uzun süreli sürüş sonrasında ayağa kalkmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Eğer terleyen bir insansanız bu kaçınılmaz bir son…

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu