FeaturedHaberler

F1 Avusturya GP: Bottas kazandı, Vettel ikinci oldu!




Formula 1’de sezonun dokuzuncu yarışı olan Avusturya GP’yi Mercedes’in Fin pilotu Valtteri Bottas kazandı. Özellikle son turları büyük bir liderlik mücadelesine sahne olan yarışın tüm detayları haberimizde!

Valtteri Bottas Avusturya’da ikide iki yaptı!

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Valtteri Bottas, temiz ve sorunsuz bir yarış geçirerek podyumun tepesine yerleşmeyi başladı. Fin sürücünün start çizgisindeki mükemmel kalkışı jump start (erken kalkış) gibi gözükse de tekrar görüntülerinde Bottas’ın kalkışta risk aldığı anlaşıldı.

Ferrari’nin şampiyona lideri pilotu Sebastian Vettel, ikinci başladığı yarışı aynı sırada tamamladı. Vettel, son turda farkı 0.6 saniyeye kadar indirse de birincilik için yeterli olmadı. Podyumun son basamağında ise Red Bull’dan Daniel Ricciardo yer aldı. Avusturya’ya dördüncü sırada başlayan Ricciardo, henüz ilk virajda önündeki Kimi Raikkonen’i geçerek podyuma uzandı.

Sıralamayı üçüncü sırada tamamlayan, ancak vites kutusu değişimi sebebiyle sekizinci sırada start alan Mercedes pilotu Lewis Hamilton dördüncü sırayı aldı. Ferrari’nin performansıyla eleştirilen tecrübeli pilotu Kimi Raikkonen beşinci sırada finiş görebildi. Haas’tan Romain Grosjean güzel bir haftasonu geçirerek altıncı olurken, Force India pilotları Sergio Perez ve Esteban Ocon ise sırasıyla yedi ve sekizinci sırayı kazandı. Avusturya’nın son puanları ise Williams pilotları Felipe Massa ve Lance Stroll’ün oldu.

İlk tura kazalar damgasını vurdu!

Yarışın ilk turuna yaşanan büyük kaza damgasını vurdu. Blokajda kalan Toro Rosso pilotu Daniil Kvyat, virajı alan Red Bull pilotu Max Verstappen’e çarptı. İki pilot dışarıya savrulurken Verstappen’in aracı, McLaren pilotu Fernando Alonso’ya dokundu. Olay sonucu Verstappen ve Alonso yarış dışı kalırken, Kvyat ise pitten geçme cezası aldı.

Sezonun onuncu yarışı olan İngiltere GP, Pazar günü Silverstone’da düzenlenecek.

Sıra Pilot Takım Fark
1 Valtteri Bottas Mercedes
2 Sebastian Vettel Ferrari + 0.658 s
3 Daniel Ricciardo Red Bull – TAG + 6.012 s
4 Lewis Hamilton Mercedes + 7.430 s
5 Kimi Raikkonen Ferrari + 20.370 s
6 Romain Grosjean Haas – Ferrari + 73.160 s
7 Sergio Perez Force India – Mercedes + 1 tur
8 Esteban Ocon Force India – Mercedes + 1 tur
9 Felipe Massa Williams – Mercedes + 1 tur
10 Lance Stroll Williams – Mercedes + 1 tur
11 Jolyon Palmer Renault + 1 tur
12 Stoffel Vandoorne McLaren Honda + 1 tur
13 Nico Hulkenberg Renault + 1 tur
14 Pascal Wehrlein Sauber – Ferrari + 1 tur
15 Marcus Ericsson Sauber – Ferrari + 2 tur
16 Daniil Kvyat Scuderia Toro Rosso + 3 tur
Carlos Sainz Scuderia Toro Rosso
Kevin Magnussen Haas – Ferrari
Fernando Alonso McLaren Honda
Max Verstappen Red Bull – TAG

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu