FeaturedHaberler

150 beygir gücüyle Opel Corsa S tanıtıldı!




Opel, B sınıfındaki güçlü temsilcisi Corsa’nın model gamını genişletmeye devam ediyor. Yeni tanıtılan Opel Corsa S, modelin en güçlü ve en ateşli versiyonu olarak ön plana çıkıyor!

Opel Corsa S, ucuz OPC arayanların tercihi olacak!

Opel Corsa’nın OPC hariç en güçlü versiyonu 115 beygir gücündeki 1.0T turbo motor seçeneği. B-Hatchback modelin performans versiyonu Corsa S ise ekonomik ve performanslı bir hot hatch otomobil arayanları bekleyecek. Opel Performans Merkezi (OPC) tarafından geliştirilen tamponlar, yan etekler, arka spoyler, krom egzoz ucu ve 17″ jantlar dikkat çekiyor.

İç mekanda ise dışarıya göre daha sportif detaylar görüyoruz. Spor direksiyon simidi, piano black/kırmızı detaylı ön konsol ve Recaro koltuklar aracın içine değişik bir hava katmış. Ayrıca R 4.0 IntelliLink multimedya sistemi sayesinde Corsa S’in sürüş modlarını kişiselleştirebiliyorsunuz.

Kaputunun altında tam bir otoban faresi yatıyor!

Opel Corsa S’in kaputunu kaldırdığımızda güçlü sayılabilecek bir motor ile karşılaşıyoruz. 150 beygir güç üreten 1.4 litrelik benzinli motor, 0’dan 100 kilometre hıza 8.9 saniyede çıkabiliyor. 6 ileri manuel şanzımanın dişli oranları da buna göre yeniden ayarlanmış.

Üç kapılı hot hatch versiyonunun yanı sıra beş kapılı bir versiyonu daha üretilecek olan Opel Corsa S, gelecek aydan itibaren Avrupa pazarında 18.400 Euro’dan başlayan fiyatlarla yerini alacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. 0-100 nasıl 8.9 saniye ? Aktarma için diferansiyel yerine beton mu kullandınız. Astra'nın otomatiği aynı motorla 9.0 saniye .

  2. Geç.kaldınız biraz 🙂

  3. opel bey napıyorsunuz? o sınıfta 150hp motorlar ile 7,5sn civarı 0-100 rakamları 4 5 sene evvel sağlandı.

  4. Astra ile ağırlıklar hemen hemen aynı ve motor birebir aynı güçte değil tork bakımından biraz daha zayıf (astra 245 corsa 220 tork). Bir de astra nın rüzgar direnci 0.285 iken corsanın ki 0.33!!! (şaka gibi ama gerçek corsanın tipini s…) 😀 durum böyle olunca benzer olması normal oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu