FeaturedHaberler

Jaguar E-Pace dünya rekoru kırarak tanıtıldı!




İngiliz lüks otomobil markası Jaguar, E-Pace adlı crossover modelini duyurdu. İlginç bir rekor denemesinin başrolü olan Jaguar E-Pace ve iddialı organizasyon ile ilgili bütün detaylar haberimizde!

Uçan araba Jaguar E-Pace sahnede!

Yaklaşık 1.5 yıldır kamuflajlı olarak test edilen Jaguar E-Pace, görkemli bir organizasyon ile gün yüzüne çıktı. Markanın ilk SUV modeli olan F-Pace‘in biraz küçüğü olarak göze çarpan otomobil, dinamik ve sportif çizgileriyle dikkat çekiyor.

En son Range Rover SVR modeli ile Goodwood’da gördüğümüz Terry Grant, bu sefer de Jaguar’ın düzenlediği organizasyonda direksiyona geçti. Grant, rekor denemesi için hazırlanan özel platformda “seri üretim otomobil ile en uzak mesafeyi takla atarak geçme” rekorunu kırmayı denedi. 15.3 metrelik uzaklığı 270 derece açıda dönerek geçen E-Pace ve Grant, böylece Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmayı başardı.

Kaput altında boyundan büyük motorlar var!

Jaguar E-Pace’nin kaputunun altında 2 litre hacminde benzinli ve dizel motor seçenekleri yer alıyor. 2 litrelik dizel motorlar 150, 180 ve 240 beygir güç üretirken benzinli versiyonlar ise 250 ve 300 beygirlik güce erişebiliyor. Ayrıca bu güçlü motorlara 6 ileri manuel ve 9 ileri ZF otomatik şanzımanlar eşlik ediyor.

2018’in ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan E-Pace, ana vatanı İngiltere’de 28.500 Pound fiyat etiketine sahip olacak. Dilerseniz bu çılgın rekor denemesini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. alfhonso demiş ki:

    Reklamın iyisi kötüsü olmaz derdik önceleri, şimdi e-pace ve volvo xc60 sayesinde taklalısı mübah oldu :pHepsini görüntüle…

    Bu testi XC60'a yapsalar düştüğü taşı kırar 😀 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu