FeaturedHaberler

2019’da tüm Volvo modelleri elektrikli olacak




Otomotiv endüstrisinde öncü olmayı hedefleyen Volvo , 2019’dan itibaren piyasaya süreceği her modelde bir elektrikli motor bulunduracağını açıkladı.

Beş elektrikli otomobil, ikisi Polestar’dan

Marka yaptığı açıklamada 2019 ile 2025 arasında piyasaya beş tamamen elektrikli otomobil süreceğini, bu otomobillerden ikisinin firmanın performans markası Polestar‘dan geleceğini açıkladı. Bu beş model, elektrikli motorların yanında benzinli ve dizel ünitelerle desteklenecek. Ancak içten yanmalı motorlar da plug-in ve normal hibrit olacak şekilde elektrik motorlarıyla desteklenecek.

İsveçli üretici bu kararla artık içten yanmalı motorları ürün gamından kaldırmaya başladığını belirtiyor. Otomotiv sektörünün çarpıcı değişimini destekleyen firma, bu hareketin müşteri talepleri tarafından şekillendirildiğini belirtiyor.

2025’e kadar 1 milyon elektrikli Volvo

CEO Håkan Samuelsson, “Bu tamamen müşterilerimizle alakalı. İnsanlar giderek artan bir şekilde elektrikli otomobiller talep ediyor. Biz de müşterilerimizin hem güncel hem de gelecekteki istelerini karşılamak istiyoruz.” diyor.

“Volvo olarak 2025 yılına geldiğimizde 1 milyon elektrikli otomobil satmış olacağız demiştik. Hedefimizi tüm ürün gamımızı elektrikli motorlara kavuşturarak gerçekleştireceğiz.”

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ford bünyesindeyken Volvo’ya “üvey evlat” muamelesi yapıyordu Ford ne zaman ki Volvo’yu Geely’ye sattı işte o zaman Volvo yeni model atağına kalktı. Bu da işin ilginç tarafı Volvo yoluna emin ve sağlam adımlarla ilerlemeye devam ediyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu