FeaturedHaberler

Yeni Alpine A110 Nürburgring’de görüntülendi




Tamamen yenilenen Megane RS yolda, ancak Alpine A110 hem daha ateşli bir otomobil hem de ikonik “Alpine” isminin geri dönüşünü simgeliyor.

Alpine A110 henüz hazır değil

Fakat otomobil henüz bayilere gitmeye hazır değil gibi görünüyor. 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ve Cayman ile 4C gibi otomobillere meydan okuyan Fransız, hala Nürburgring’de test ediliyor.

Videoda kamuflajlı bir prototip halinde görüntülenen A110, alüminyum bir platforma ve gövdeye sahip. Otomobilin ortasına yerleştirilen 1.8 litrelik turboşarjlı motor, ürettiği 247HP güç ve 320Nm torku 7-ileri çift kavramalı otomatik şanzıman vasıtasıyla arka tekerleklere iletiyor.

Hızlı olmak için dev bir motora gerek yok

1.080kg ağırlığıyla yeni A110 0’dan 100km/s hıza erişmek için sadece 4.5 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Bu değer, spor otomobillerin hızlı olmak için devasa motorlara ihtiyaç duymadığının bir kanıtı. Otomobilin son sürati ise elektronik olarak 250km/s‘de limitlenmiş.

Bu sene sonuna doğru satışına başlanması beklenen beklenen modelin, ilk etapta limitli olarak üretilen Premiere Edition modeli piyasaya çıkacak. 1,955 adetle sınırlı Premiere Edition’ların tamamı şimdiden satıldı.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. 1080 kg bu zamanın arabalarına göre ciddi bir hafiflik, ortadan motorlu hafif bir Alpine'de virajdan viraja atlamak çok zevkli olacaktır kanımca…:D(''Muscle Car'''lar bu postu beğenmedi.:p)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu