FeaturedHaberler

Audi RS5 Coupe zannettiğimizden hızlı olabilir!




Audi, RS5 Coupe‘nin örtüsünü bu sene başlarında kaldırmıştı. Audi Sport Teknik Geliştirme departmanının başındaki Stephan Reil, otomobilin resmi olarak duyurulandan daha hızlı olduğunu söylüyor.

Değerler “muhafazakar”

Yapılan bir röportajda Reil, otomobilin 3,9sn’lik 0-100km/s hızlanma değerinin “muhafazakar” bir değer olduğunu dile getirdi. “Neredeyse 20 senedir bu işin içindeyim. Bu süre zarfında piyasaya sürdüğümüz tüm otomobillerin performans değerleriyle ilgili muhafazakar bir tutum sergiledik. RS5 için de bu durum geçerli.”

“RS5 Coupe ile 3,9 saniyeden daha yavaşını göremezsiniz!”

Reil, otomobilin ideal koşullarda 0’dan 100’e 3,7 saniyede çıkabileceğini belirtiyor. “Otomobille en kötü koşullarda dahi 3,9 saniyede 100’e ulaşabilirsiniz. Ancak hiçbir zaman 4 saniyeyi göremezsiniz.”

Otomobilin performans değerlerini net olarak bilmek güzel olurdu, ancak rakamları etkileyebilecek bir çok dış etken var. Bu etkenler, Audi’nin biraz tutucu davranmasının sebeplerinden biri. Reil, bir diğer sebebi şöyle açıklıyor: “Herhangi bir kuruluşun otomobilimizle açıkladığımızdan daha kötü bir değer elde etmesini ve bunu yayınlamasını istemiyoruz.”

RS5 Coupe Almanya’da geçtiğimiz ay satışa çıktı. Otomobilin kaputunun altındaki 2.9-litre V6 TFSI motor, 450HP güç ve 600Nm tork üretiyor. Alman coupe, opsiyonel dinamik paketle satın alındığında 280km/s son sürate ulaşabiliyor.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu