FeaturedHaberler

BMW M2 CS 402 HP ile geliyor




BMW, daha hızlı ve pist odaklı M2 CS hakkında oldukça ketum davranıyor ancak otomobille ilgili bazı bilgiler yüzeye çıkıyor. İngiliz Car dergisinin haberine göre otomobil 402HP güç ve 501Nm tork sunacak. Bu değerler “normal” M2’den 37HP ve 36Nm fazla.

M2 CS S55 motorla gelebilir

Haberde bu gücün tek turbolu N55 motor yerine çift turbolu farklı bir motordan geleceği belirtiliyor. Yeni motorun hangisi olacağı henüz bilinmese de önceden otomobilin M3/M4‘te kullanılan S55’e sahip olacağı söyleniyordu. Derginin yaptığı haber bu söylentiyi destekler nitelikte.

Dahası, daha önce kameralara yakalanan kamuflajlı prototipi incelediğimizde, çift kavramalı şanzımanın soğutma boruları M2’deki gibi böbreklerin arkasından değil, tıpkı M3/M4’teki gibi tampondaki havalandırma ızgaralarının arkasından geçiyor. Bu da CS’in kaputunun altında S55 makinenin bir türevi olabileceğine işaret ediyor.

0-100: 4.2sn!

Bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre, CS’nin 0’dan 100’e hızlanması sadece 4.2 saniye sürecek. Bu değer otomobili performans anlamında abilerine çok yaklaştırıyor. Ayrıca otomobilin şasisi de güçlendirilecek: Bavyeralı mühendisler otomobilden fazla ağırlıkları atacak, süspansiyonları ve frenleri de güçlendirecek. Alüminyum tavan, karbon paneller, daha ince camlar ve daha hafif koltuklar sayesinde otomobil normalinden 25kg daha hafif olacak.

BMW’nin otomobili 2018’in ikinci yarısında ortaya çıkarması bekleniyor. Resmi tanıtım ise Cenevre Otomobil Fuarı‘nda yapılacak.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Lazımdı böyle bir şey. M240i falan düzlükte M2'den hızlı deniyordu çünkü, videoları falan da var hatta. En azından 400 barajını geçmesi çok iyi olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu